پچ پنل چیست:
برای نظم دهی و مرتب کردن رک شبکه کمترین کاری که افراد میتوانند انجام دهند حذف کردن آداپتور های POE است. که استفاده از پچ پنل POE به جای آداپتورها میتواند نظم و زیبایی خاصی به رک و تجهیزات شبکه شما ببخشد. پچ پنل از پرکاربرد ترین تجهیزات پسیو شبکه می باشد که در انواع گوناگون طراحی و تولید میشوند و از سمت شرکت های مختلف در بازار تجهیزات شبکه به فروش میرسد.
همچنین پچ پنل ها دارای ویژگی های مختلفی هستند که دانستن آنها در هنگام خرید به شما کمک خواهد کرد. به طور کلی پچ پنل یک قطعه مستطیلی شکل است که از تعداد مشخصی پورت شبکه که بر روی آن تعبیه شده است تشکیل شده است. برای مثال: 48 پورت، 24 پورت، 16 پورت و ….
هنگام کابل کشی در قسمت های مختلف یک ساختمان چند سوکت شبکه قرار میگیرد که شاید غیر قابل استفاده باشند. در حقیقت این دستگاه نقاط انتهایی کابل های شبکه و تجهیزات شبکه ای مانند: هاب، روتر، سوئیچ شبکه و… قرار میگیرد و کابل های شبکه به وسیله پچ پنل شبکه به این دستگاه متصل میشوند. بهتر است بدانید استفاده از پچ پنل در شبکه الزامی نمیباشد و به طور کلی استفاده از این قطعه در شبکه هایی که در طی مدت بزرگ شده و تغییر میکنند سبب سرعت و سهولت در انجام بسیاری از کارها میشود.
کاربرد پچ پنل در شبکه:
اگر بخواهیم ساده بگوییم در هنگام افزایش کاربر باید این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد بنابراین متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند. به این معنا که کابل هایی که به سوکت متصل میشوند، در قسمت مرکزی رک جمع آوری میشوند و آن را وارد پچ پنل کرده و بعد آنها را شماره گذاری میکنند تا در صورت نیاز هر کدام از سوکت را که احتیاج دارند، با یک کابل شبکه به سوئیچ وصل کنند.
همانطور که گفته شد پچ پنل ها از تعداد زیادی پورت شبکه تشکیل شده اند که در رک قرار میگیرند. احتمال دارد تعداد پچ پنل ها متناسب با نیاز یک سیستم شبکه و تعداد دستگاه موجود در رک متغیر باشد اما دقت داشته باشید که یک سر همه کابل های کشیده شده شبکه در کل ساختمان یا سازمان در انتها به پچ پنل وارد میشود و ارتباطات های شبکه ای تشکیل میدهند.
در هنگام عدم استفاده از پچ پنل مشکلاتی از جمله مشکلات زیر برای شما اتفاق میوفتد که میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- هنگامی که قصد دارید کلاینت مشخصی را به دلیل خاصی مستقیما به یکی از سیستم های اتاق سرور متصل کنید باید یک کابل مجزا برای آن بکشید یا اینکه از طریق تستر سر کابل آن را پیدا کنید.
- اگر بخواهید به صورت فیزیکی کابل یکی از کلاینت ها رو از سوئیچ شبکه بکشید یا اینکه ترتیب اتصال سرور ها و سوئیچ ها رو تغییر دهید با مشکل مواجه می شوید.
- در صورتی که بخواهید سروری را از یک سوئیچ به سوئیچ دیگری متصل کنید، باید به پشت رک سرور که پر از گرد خاک است دقت کنید که در این صورت موجب کثیف شدن لباس هایتان می شوید.
مزایا استفاده از پچ پنل:
تمام شبکه در اتاق سرور و مقابل چشمان شما است و نیازی به خارج شدن و نیز جا به جایی در اتاق نمی باشد که این مورد یکی از بهترین مزایای استفاده از پچ پنل ها می باشد. از جهت دیگر عدم استفاده از پچ پنل ها هنگامی که تعداد گره های شبکه افزایش می یابد، کاری احمقانه به نظر می رسد. کاربرد پچ پنل ها در اغلب شبکه ها به منظور استفاده مداوم نمیباشد بلکه در جهت جلوگیری از هزینه های ناگهانی استفاده می شود.
پچ پنل POE چیست و کاربرد آن:
اخیر در دنیا فناوری و تکنولوژی انتقال برق روی کابلهای شبکه عاملی در جهت متحول شدن صنعت تجهیزات شبکه شد. در این فناوری که POE نام دارد، می توان برق مورد نیاز تجهیزات شبکه را بدون نیاز به کابل کشی جداگانه برق و با استفاده از دو زوج کابل شبکه تامین نمود.
امروزه پچ پنل ها به خصوص نوع POWER OVER ETHERNET) PoE) در گروه کاربردی ترین تجهیزات شبکه بهشمار میروند که استفاده از آنها در این چند سال گسترش زیادی پیدا کرده است. همانطور که در قسمت های قبل گفته شد، پچ پنلها مرکز اتصال کابلهای شبکه مربوط به تجهیزاتی همچون کامپیوتر، هاب و روتر به حساب میآیند. این محصولات انعطافپذیر و پرکاربرد، دیتاسنتر و اتاق سرور شما را نظم داده و ساماندهی میکند.
پچ پنل POE در موارد زیادی مانند دوربین مدار بسته امنیتی، انتقال صوت بر بستر اینترنت، سیستم های هشدار دهنده، آی پی فون ها و … با این فناوری، دیگر نیازی نیست تا برای تامین برق DV (مستقیم) تجهیزات و دستگاهها از آداپتور و منبع تغذیه جداگانه استفاده نمود و توسط دو زوج از چهار زوج کابل شبکه (پینهای 2-1 و 6-3) به راحتی میتوان برق مستقیم مورد نیاز دستگاهها را در اختیارشان قرار داد. و در نهایت انتقال داده و اطلاعات (رفت و برگشت) و همچنین انتقال برق از طریق کابلهای شبکه به راحتی امکانپذیر میشود.
ویژگی های پچ پنل POE:
- این پچ پنل می تواند به طور همزمان با ارائه پورت های دیتا و POE تامین کننده ارتباط دادهای و توان مصرفی تجهیزات شبکه باشد. بدین ترتیب تجهیزاتی مانند سوئیچ و روتر می توانند از پورتهای دیتا جهت ارتباط با شبکه استفاده کنند.
- همزمان تجهیزاتی همچون دوربین های نظارتی، اکسس پوینت ها و یا تلفن های آی پی که به غیر از دیتا نیازمند توان مصرفی هستند، می توانند با استفاده از پورت های POE و بدون نیاز به برق و یا منبع تغذیه جداگانه، به آسانی به شبکه متصل شوند.
- مدل دیگری از همین پچ پنل ها با امکان ارائه برق و توان مصرفی روی پورت های خود می توانند به تنهایی تامین کننده برق مصرفی برای تجهیزاتی مانند انواع دوربین، تلفن آی پی، اکسس پوینت ها و سایر تجهیزاتی باشند که باید بدون کابل کشی جداگانه و یا استفاده از آداپتور به برق دسترسی داشته باشند.
محل قرار گیری پچ پنل POE:
به دلیل اینکه این نوع از پچ پنل ها در اندازه U1 طراحی شده اند به آسانی در رک جای می گیرند و نیز به دلیل اشغال فضای کم، می توانند برق مورد نیاز همه تجهیزات داخل رک را تامین کنند. ضمن آنکه برای سازمانها و شرکتهایی که نمیخواهند از سوییچهای POE جداگانه استفاده کنند، این راهکار ویژه مناسب خواهد بود. از دیگر ویژگی های پچ پنل های POE می توان به ارائه توان ۱۳ واتی در صورت اتصال همه پورت ها و توان ۳۰ واتی درصورت اتصال کمتر از پنج پورت اشاره کنیم.
نمونه پچ پنل های POE:
پچ پنل PoE CAT6 مطابق با استاندارد کابلهای CAT6 طراحی شده است و برای متصل کردن کابلهای CAT6 به تجهیزات شبکه و همچنین ساماندهی و توزیع آنها استفاده میشود. به عبارت دیگر به جای اینکه بخش انتهایی کابل ها به پورت تجهیزاتی همچون هاب، روتر، سوئیچ و سایر موارد متصل شود، به پورتهای درج شده در پچ پنل پی او ای وصل میشوند. از جمله شرکتهایی که محصولات خود را با توجه به این استاندارد طراحی و تولید میکنند، میتوان به شرکت آلمانی (digital data communications) DDC اشاره کرد که اکثرا با نام برند EQUIP شناخته میشود.
یکی از شرکتهای معتبر در زمینه تولید تجهیزات شبکه بهویژه انواع پچ پنل، برند ایکوییپ بهشمار میرود. برای درک بهتر ویژگی های پچ پنل های این برند، بهتر است به معرفی کامل یکی از این محصولات بپردازیم. برای مثال، پچ پنل ایکوییپ (equip) از 16پورت زوج برخوردار بوده که هر یک از این پورتها شامل یک پورت پی او ای و یک پورت دیتا است.
کیستون PoE به دستگاه مربوطه متصل شده و ولتاژ برق را با پینهای 4 و 5 (زوج سیم آبی رنگ)، 7 و 8 (زوج سیم قهوهای) انتقال داده و دادهها را با استفاده از پینهای 1 و 2 (زوج سیم نارنجی) و 3 و 6 (زوج سیم سبز رنگ) منتقل میکند. باتوجه به 16 پورت PoE تعبیه شده در این نوع دستگاه، قابلیت برقرسانی به 16 دستگاه مختلف را دارد. یکی از انواع پچ پنل EQUIP، مدل 328116 بوده که از 16 پورت RJ45 برخوردار است.
منبع:
پچ پنل POE چيست
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0