نوشته شده توسط : مهشید افخمی

سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE

سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE یک سوئیچ شبکه با ظرفیت بسیار بالا، کم مصرف و مناسب برای مراکز داده است که در بازار تجهیزات شبکه به فروش می رسد. این مدل جمع و جور و دارای دو Rack-Unit (2RU) می باشد و ویژگی های لایه 2 و لایه 3 را ارائه می دهد. نسخه پیشرفته سیستم عامل Cisco® NX-OS را اجرا کرده و از سوئیچ های سری Nexus 9000 پشتیبانی می کند. این ویژگی های جامع تصویری از مدیریت آسان و کاربردی رابرای مشتری فراهم می کند و سازمان ها را قادر می سازد تا برنامه های خود را که نیاز به داده های بزرگ و مجازی سازی دارند را به آسانی پیاده سازی کنند.

سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE دارای 64 پورت QSFP (QSFP+) است. هر پورت +QSFP می تواند تا سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه کار کند و حداکثر 256 پورت 10G داشته باشد.

 

مزایای سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE:

ـ نرخ انتقال در لایه 2 و 3 را برای همه پورت ها: تا 5.12 ترابیت در ثانیه (Tbps) و حداکثر 3.8 میلیارد بسته در ثانیه (bpps).

ـ قابلیت برنامه ریزی: با پشتیبانی از NX-API ، Linux Containers ، XML / JavaScript Object Notation (JSON) API ، پلاگین Openstack ، Python و Puppet / Chef ابزارهای پیکربندی و اتوماسیون.

ـ عملکرد بالا و مقیاس پذیر: با 6 هسته پردازنده مرکزی ، 16 گیگابایت DRAM و 64 گیگابایت SSD ، با 48 مگابایت تخصیص بافر پویا. ایده آل برای مراکز داده با مقیاس گسترده و برنامه های کاربردی با داده های بزرگ.

ـ انعطاف پذیر: پورت QSFP را می توان به گونه ای پیکربندی کرد که به عنوان چهار پورت 10Gbps کار کند و حداکثر تا 256 پورت 10G ارتقا یابد. فناوری +QSFP امکان انتقال آرام از زیرساخت های اترنت 10 به 40 گیگابایتی را در مراکز داده فراهم می کند. راه حل های کابل کشی فیبر و مس برای هر دو 10 گیگابیت در ثانیه و 40 گیگابیت در ثانیه، با گزینه های فیبرنوری SFP ، AOC ، Bidi، SR4 امکان پذیر است.

ـ دسترس پذیری بالا

  • فناوری Virtual-Port-Channel (vPC) امکان مسیریابی چندگانه لایه 2 را از طریق حذف پروتکل Spanning Tree فراهم می کند. همچنین بدون نیاز به تغییر مدل های مدیریت و استقرار موجود، از پهنای باند bisectional و توپولوژی های منطقی لایه 2 استفاده می کند.
  • مسیریابی way Equal-Cost Multipath (ECMP) 64 استفاده از طرح های fat-tree لایه 3 را امکان پذیر می کند و به سازمان ها این امکان را می دهد تا از ایجاد تنگناها در شبکه جلوگیری کنند، انعطاف پذیری را افزایش دهند و ظرفیت را بدون ایجاد اختلال در شبکه افزایش دهند.
  • قابلیت های پیشرفته راه اندازی مجدد از طریق قابلیت های In Service Software Upgrade (ISSU) و Fast Reboot ارائه شده است. PSUها و فن ها از قابلیت جابه جایی در حین کار(hot swappable) پشتیبانی می کنند.

ـ سیستم عامل Cisco NX-OS هدفمند با نوآوری های جامع و اثبات شده:

  • PowerOn Auto Provisioning (POAP) : امکان راه اندازی و پیکربندی لمسی سوئیچ را فراهم می کند که این عامل زمان آن را به شدت کاهش می دهد.
  • Cisco Embedded Event Manager (EEM): به همراه برنامه نویسی Python امکان اتوماسیون و عملیات از راه دور را در مرکز داده فراهم می کند.
  • پایش پیشرفته بافر: گزارش زمان واقعی استفاده از بافر به ازای هر پورت را در اختیار ما می گذارد که به سازمانها امکان می دهد تا ترافیک خود را کنترل و برنامه ریزی کنند.
  • یک تحلیلگر در خود دارد که نظارت و عیب یابی ترافیک را کنترل و آن را مبتنی بر پروتکل شبکه آنالیز می کند.
  • از مجموعه های پروتکل مسیریابی تک لایه و چندلایه  در لایه 3 پشتیبانی می کند، از جمله پروتکل Border Gateway (BGP) ، Open Shortest Path First (OSPF) ، Enhanced Interior Gateway Routing Protocol (EIGRP) ، Routing Information Protocol Version 2 (RIPv2) ، Protocol Independent Multicast Sparse Mode (PIM-SM), Source-Specific Multicast (SSM), and Multicast Source Discovery Protocol (MSDP)

 

نگاهی به پنل جلو سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE:

 

سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GEپنل جلو سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE

 

 

  1. چراغ راهنما
  2. LED وضعیت
  3. LED محیطی
  4. پورت USB
  5. پورت کنسول سریال RS-232
  6. پورت مدیریت
  7. 64 پورت QSFP Plus

 

نگاهی به پنل پشت سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE:

 

سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GEپنل پشت سوئیچ نکسوس سیسکو N3K-C3164Q-40GE

 

  1. پاورهای دستگاه
  2. ماژول های فن

 

خرید سوئيچ نکسوس سيسکو مدل N3K-C3164Q-40GE

 



:: بازدید از این مطلب : 533
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

سوئیچ سیسکو WS-C2960-8TC-L

مشخصات و اطلاعات سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960-8TC-L:

سوئیچ سیسکو WS-C2960-8TC-L یکی از سوئیچ های سیسکو سری 2960 است که در بازار تجهیزات شبکه به فروش می رسد. این سوئیچ شبکه دارای 8 پورت اترنت 10/100 و 1 پورت Uplink دو منظوره (dual-purpose) (دارای 1 پورت اترنت 10/100/1000 یا 1 پورت گیگابیت مبتنی بر SFP می باشد، 1 پورت فعال است) می باشد.

همچنین امکان نصب این سوئیچ شبکه بر روی رک وجود دارد. همچنین از دیگر ویژگی های این دستگاه این است که بدون فن تولید شده و بسیار سبک می باشد. همچنین ظرفیت سوئیچینگ 16Gbps پشتیبانی می کند. از سری سوییچ‌های لایه ۲ سیسکو است.

سوئیچ شبکه 8 پورت سیسکو را می‌توانید با استفاده از SNMP , RMON , CWSI , Telnet , Cisco Works , Cisco view , Bootp , TFTP , RSPAN , SPAN مدیریت و پیکربندی نمائید.

از طرفی دیگر این سوئیچ شبکه با استفاده از قابلیت امنیتی، می‌تواند دسترسی به یک پورت را از طریق MAC محدود کند و همچنین می‌تواند همه‌ی دستگاه‌های متصل به پورت سوئیچ را محدود کند. این میزان از امنیت، از سوئیچ در برابر حملات MAC flooding و همچنین کاهش خطرات ناشی از نقاط دسترسی بی سیم محافظت می کند.

 

مشخصات کلی سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960-8TC-L:

 

 

 WS-C2960-8TC-L
Rack-mountable - 1U Enclosure Type
LAN Base Feature Set
1dual-purpose (10/100/1000 or SFP) ports Uplink Interfaces
8x 10/100 ports Ports
2.7Mpps Throughput
16Gbps Backplane Capacity
64MB DRAM
1.73x10.6x6.4 in Dimensions
4Kg Package Weight

 

 

نگاهی به پنل جلویی سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960-8TC-L :

 

سوئیچ سیسکو WS-C2960-8TC-Lپنل جلو سوئیچ سیسکو WS-C2960-8TC-L

 

  1. دکمه Mode
  2. LEDهای سوئیچ
  3.  پورت کنسول
  4.  8 پورت 10/100 اترنت
  5.  1 پورت Uplink دو منظوره (Dual-purpose)

 

نگاهی به پنل پشتی سوئیچ سیسکو WS-C2960-8TC-L:

 

سوئیچ سیسکو WS-C2960-8TC-Lپنل پشت سوئیچ سیسکو WS-C2960-8TC-L

 

  1. کانکتور AC پاور
    این سوئیچ بدون فن می باشد.

خرید سوئيچ سيسکو مدل WS-C2960-8TC-L

 



:: بازدید از این مطلب : 596
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

سوئیچ شبکه چیست

سوئیچ شبکه چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که مهم ترین اساس در شبکه های کامپیوتری تشکیل سیستم شبکه ای یکپارچه و منسجم می باشد، که توانایی انتقال هر نوع داده و اطلاعات در شبکه را داشته باشد. برای تشکیل شبکه و اتصال چندین دستگاه به یکدیگر نیازمند به ایجاد راه ارتباطی می باشد که این راه های ارتباطی یا پل های ارتباطی را سوئیچ شبکه ایجاد می کند.

سوئیچ شبکه قادر به انتقال سریع و کارآمد اطلاعات و داده ها از نقاطی به نقطه ی دیگر بوده و در طی چندین سال گذشته این ارتباطات پیشرفت های چشم گیری را از لحاظ سرعت و امنیت به همراه داشته است. همین امر باعث شده تا سوئیچ ها با قابلیت های گسترده و مدل های متفاوت تولید و به بازار تجهیزات شبکه عرضه شده اند.
سوئیچ شبکه سخت افزاری است که سایر تجهیزات مانند سرور، دوربین های مداربسته، کامپیوترها و … را برای دریافت و ارسال داده، به شبکه متصل می کند. سوئیچ، بسته ها را از یک مبدأ گرفته و آن ها را به مقصد مورد نظر می رساند. این دستگاه ها بر روی لایه ی 2 یا لایه ی 3 در مدل OSI کار می کنند.

اساس کار سوئیچ ها Mac Address بوده و می توانند بر حسب مک آدرس تصمیم بگیرند یک بسته را از کدام پورت خود ارسال کنند. در حقیقت سوئیچ ها دارای جدولی از مک آدرس ها می باشند (Mac Address Table) که بر اساس این جدول بسته ها را از پورت های مشخص ارسال می کنند.

به این صورت که وقتی دستگاه ارسال کننده اطلاعاتی را به سوئیچ می‌فرستد، مک آدرس مبدا از آن خوانده شده و در صورت نبودن در جدول، به جدول اضافه می‌شود. از طرفی مک آدرس مقصد هم در این فریم وجود دارد. سوئیچ، آن را در جدول مک آدرس جستجو می‌کند و اگر تطابقی با آن در جدول پیدا کند، داده را به آن پورت می‌فرستد. اما اگر تطابقی یافت نشد بسته را به تمام پورت‌ها به جز پورت فرستنده می‌فرستد ولی فقط گیرنده، آن را دریافت می‌کند و بقیه آن را Fail می‌کنند.

به مرور زمان جدول مک آدرس به‌روز و کامل می‌شود و هرگاه دستگاه جدیدی به سوئیچ وصل شود، مک آدرس آن هم به جدول اضافه خواهد شد.

سوئیچ شبکه در مقایسه با هاب و روتر:

 

سوئیچ شبکه چیستمقایسه هاب، روتر و سوئیچ

 

از لحاظ ظاهری سوئیچ های شبکه تا حدودی به هاب ها شباهت دارند اما برخلاف آنها هنگام دریافت بسته های اطلاعاتی آنها را به کلیه پورت ها منتقل می کند. به طور کلی سوئیچ ها مبدأ و مقصد هر کدام از دیتاها را مشخص کرده و آنها را به مقصد مشخص شده ارسال می کنند. به همین دلیل است که سوئیچ های شبکه بسیار کاربردی تر از هاب ها هستند.

روترها و سوئیچ های شبکه از لحاظ عمکرد بسیار به یکدیگر شباهت دارند اما روترها توانایی اتصال به شبکه های خارج از محدوده را دارند. البته در سوئیچ های لایه 3 نیز این قابلیت وجود دارد ولی با روترها قابل مقایسه نیستند.

انواع سوئیچ شبکه:

به طور کلی سوئیچ های شبکه به چند دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. سوئیچ غیرمدیریتی – Unmanaged
  2. سوئیچ مدیریتی – Managed
  3. سوئیچ Fixed
  4. سوئیچ ماژولار – Modular Switches
  5. سوئیچ Stackable
  6. سوئیچ PoE
  7. سوئیچ فیبرنوری
  8. سوئیچ دیتاسنتر
  9. سوئیچ صنعتی

1ـ سوئیچ های غیر مدیریتی (Unmanage):

از سوئیچ های غیر مدیریتی برای شبکه های کوچک مانند شبکه های خانگی استفاده می شوند. این سوئیچ ها به سایر دستگاه‌های موجود در شبکه متصل و سبب ایجاد ارتباط میان آنان می گردد این ارتباط می ‌تواند میان دو کامپیوتر و یا یک کامپیوتر با دستگاه‌هایی مانند پرینتر باشد. به طور مثال زمانی که شما نیاز به چند پورت اضافی دارید این سوئیچ ها می‌توانند انتخاب بسیار خوبی باشند.

این دستگاه همانطور که از نامش پیداست نیازی به مانیتورینگ مداوم نداشته و همچنین نیازی به هیچگونه راه اندازی اولیه ندارد. در واقع می توان گفت آنها مقرون به صرفه ترین سوئیچ های شبکه محسوب می شوند. از جمله سوئیچ هایی که در این دسته قرار می گیرند سوئیچ های سری 110 شرکت سیسکو می باشند. سوئیچ های سری 110 سیسکو نمونه های خوبی از این دسته هستند.

 

2ـ سوئیچ های مدیریتی (Manage):

برخلاف سوئیچ های Unmanaged این سوئیچ ها قابل تنظیم هستند؛ به همین دلیل می توانند عملکرد یک شبکه را ارتقاء دهند که البته خود به دو دسته Smart switches و Enterprise switches تقسیم می شوند.

  • Smart switches:

این دسته از سوئیچ های سیسکو در مقایسه با سایر سوئیچ های مدیریتی مقیاس کمتری داشته و برای شبکه هایی که از انتقال داده و تخصیص داده های گیگابیت پشتیبانی می کند مناسب هستند.

سطح امنیتی این سوئیچ ها کم تر از سایر دستگاه های می باشد با این حال از احراز هویت 802.1x و تعداد محدودی از ACL ها استفاده می‌نمایند.سوئیچ های سری 250 و 220 سیسکو نمونه های خوبی از این دسته به شمار می روند.

  • Enterprise switches:

این دسته از سوئیچ ها دارای قابلیت‌های وسیعی مدیریتی می‎ باشند و جزء سوئیچ های کاملا مدیریتی شناخته می‌شوند. این دستگاه‌ها بیشتر در شرکت‌های بزرگ که دارای تعداد زیادی اتصال ، نود ، سوئیچ و پورت هستند استفاده می‌شوند.

به دلیل همین ویژگی‌ها، این دسته از سوئیچ ها نسبت به سایرین متمایز بوده و همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار می باشند. سوئیچ های سری 2960 سیسکو نمونه های خوبی به شمار می روند.

 

ویژگی‌های مهم سوئیچ های مدیریتی:

 

 مشخصات سوئیچ های مدیریتی
شامل اولویت‌دهی به ترافیک شبکه است که با اختصاص اولویت بالاتر به ترافیکِ مهم‌تر است. این کار منجر به افزایش کارایی شبکه می‌شود. بدین ترتیب از داده‌های حساس به تاخیر (Delay Sensitive Data) مانند Real Time Vioce پشتیبانی می‌شود. Quality of Service
VLAN ها امکان گروه‌بندی دستگاه‌ها را به صورت منطقی می‌دهد تا ترافیک را بین این گروه‌ها ایزوله کند حتی اگر ترافیک در یک شبکه فیزیکی رد و بدل شود. این دسته‌بندی و ایزوله کردن باعث کاهش ترافیک غیرضروری در شبکه می‌شود.  Virtual LANs
با وجود افزونگی و Redundancy، اگر اتصال یا کابلی در شبکه قطع شود، با ایجاد مسیر جایگزین برای داده و ترافیک، از بروز قطعی در شبکه و Downtime جلوگیری می‌شود. Redundancy در شبکه با استفاده از پروتکل STP یا Spanning Tree Protocol فراهم می‌شود. Redundancy
مانیتورینگ پورت در تشخیص خطا و مشکل در شبکه استفاده می‌شود. Port Monitoring، ترافیک شبکه را کپی کرده و به یک پورت در همان سوئیچ می‌فرستد تا تحلیلگر شبکه، آن را تحلیل کند. بدین صورت عیب یابی مشکلات شبکه با ترافیک تستی روی پورت‌ها و یا سگمنت‌های دیگر انجام می‌شود. Port Mirroring

 

3ـ سوئیچ Fixed:

از رایج ترین سوئیچ های شبکه در بازار هستند که پورت ثابتی دارند. تعداد پورت در آنها 8، 16، 24 و .. بوده و از لحاظ سرعت انواع مختلفی دارند. اما دارای حداقل سرعت ۱Gbps هستند با انواع اتصال RJ45 هستند. ولی سوئیچ هایی با سرعت ۱۰Gbps و ۴۰Gbps هم خواهید دید.

این سوئیچ ها مدیریتی و غیر مدیریتی با هر شبکه با هر اندازه ای مانند شبکه‌های خانگی، شبکه‌های سازمانی و بزرگ، دفاتر و شعبات، شرکت‌های متوسط و کوچک و استارتاپ‌ها سازگار می باشند.

 

4ـ سوئیچ ماژولار:

این قابلیت در سوئیچ های شبکه سبب ارتقاء آن و افزودن پورت های بیشتر و افزایش کارایی خواهد شد. از لحاظ اندازه از سوئیچ های ثابت بزرگتر بوده و البته گران تر نیز هستند. اکثر سوئیچ های شبکه با قابلیت ماژولار بودن در لایه 3 قرار دارند و می توان از آنها به عنوان روتر نیز استفاده کرد.

 

5ـ سوئیچ Stackable:

 

سوئیچ شبکه چیستقابلیت Stack در سوئیچ های شبکه

 

این سوئیچ های شبکه ترکیبی از سوئیچ ثابت و ماژولار است یعنی برخی مدل‌های سوئیچ fixed می‌توانند با دیگر سوئیچ‌های هم مدلشان ترکیب شوند. این سوئیچ های fixed با کابل مخصوصی از قسمت پشت به هم وصل می‌شوند و با هم کار می‌کنند به طوری که انگار یک سوئیچ داریم اما با تعداد پورت بیشتر.

مثلا سوئیچ سیسکو سری ۳۵۰X از سوئیچ هایی هستند که هم می‌توانند به صورت مستقل استفاده شوند و هم به صورت stacked. شرکت‌هایی که نمی‌خواهند هزینه زیادی بابت سوئیچ ماژولار بپردازند از سوئیچ های stackable استفاده می‌کنند و بر اساس نیازهایشان آن را توسعه می‌دهند.

 

6ـ سوئیچ PoE:

سوئیچ‌های POE در واقع سوئیچ‌هایی هستند که از قابلیت Power over Ethernet بهره می‌برند. قابلیت Power over Ethernet به این معنی است که داده و Power (برق) از طریق همان کابل شبکه قابل انتقال هستند. پس دستگاه نیازی به تامین برق از طریق آداپتور و یا صورت‌های دیگر ندارند.

این ویژگی در شبکه‌های بزرگ که دستگاه‌های مانند آی پی فون و اکسس پوینت و دیگر دستگاه‌های POE Support را دارا می‌باشند بسیار مفید و کار آمد است، از طرف دیگر هزینه‌های کابل کشی برق اضطراری را در بسیاری از دستگاه ها کاملا از بین خواهد برد که خود باعث صرفه جویی بسیاری در هزینه‌های اولیه شبکه می‌شود.

 

7ـ سوئیچ فیبر نوری:

در واقع یک سوئیچ فیبر نوری سوئیچی است که با شبکه فیبر سازگار می باشد. این سوئیچ ها فناوری ایجاد یک شبکه فیبری یکپارچه را فراهم می آورند، که در حال حاضر جزء مهمترین بخش شبکه های ذخیره سازی دیجیتال محسوب می شوند.

اتصال سوئیچ ها با هم از طریق کابل های فیبر نوری و استفاده از پورت های استاندارد انجام می شود. تنها تفاوت میان این سوئیچ ها و سایر سوئیچ های اترنت در پورت آنان است، به طوری که سوئیچ های فیبر نوری دارای پورت های فیبر نوری می باشند.

از جمله سوئیچ های فیبر نوری سیسکو می توان به سوئیچ سیسکو مدل WS-C3850-12S-S، WS-C3850-12S-E، WS-C3850-12XS-S، WS-C3850-24XS-S، WS-C3750G-12S-S اشاره کرد.

 

8ـ سوئیچ دیتاسنتری:

سوئیچ های دیتاسنتری ویژگی‌های خاصی دارند تا بتوانند کارایی و سرعت بسیار بالا، ظرفیت بیشتر در پورت، امنیت، QoS و غیره را فراهم کنند. بهترین نمونه از سوئیچ های دیتاسنتری سوئیچ سیسکو سری Nexus است. با این سوئیچ ها می‌توان مجازی سازی و مفهوم SDN – Software Defined Network را به راحتی پیاده سازی کزد.

 

9ـ سوئیچ صنعتی سیسکو :

 

سوئیچ شبکه چیستنمایی از یک سوئیچ شبکه

 

سوئیچ‌های اترنت صنعتی یکی از انواع سوئیچ شبکه است که در شبکه‌های بزرگ به کار می‌روند. این سوییچ‌ها قابلیت کار کردن در دماهای بالا را دارند. در محیط های صنعتی استفاده از سوییچ های صنعتی اترنت، شبکه‌ای قابل اطمینان را ایجاد می کنند چرا که می توانند در شرایط سخت جوی به خوبی کار کنند.

سوئیچ شبکه صنعتی در موقعیت‌های مکانی مختلف شبکه مانند طبقات مختلف یک ساختمان، کنترل ترافیک و ارسال دیتا عملکرد قابل اطمینانی دارند.

سوئیچ های صنعتی علی الخصوص برای اتصالات متفاوت شبکه همچون توزیع انرژی در شعبه های الکتریکی و همچنین نظارت و کنترل عملکرد دوربین های امنیتی استفاده می شوند. برای مثال سوئیچ صنعتی سیسکو مدل  IEM3000-4PC، سوئیچ صنعتی سیسکو مدل IE-3000-4TC و سوئیچ صنعتی سیسکو IE-3000-8TC Cisco اشاره کرد.

 

مهم : در واقع می توان گفت تفاوت کلیدی میان سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی همان توانایی پیکربندی آن می باشد.

 

حالا انواع سوئیچ از لحاظ لایه عملکرد عبارتند از:

ـ سوئیچ های لایه 2:

 

سوئیچ شبکه چیستسوئیچ های لایه 2

 

 

سوئیچ های لایه 2 با استفاده از آدرس MAC، هدایت بسته های داده از پورت مبدا به پورت مقصد را انجام می دهند. البته این کار با حفظ MAC Address ها انجام داده تا به یاد داشته باشد کدام پورت ها دارای آدرس‌های MAC هستند.

مک آدرس ها در لایه 2 مدل OSI عمل می کنند. هر دستگاه یک Mac Address مخصوص به خود را داشته که از این طریق می توان دستگاه ها را از یکدیگر متمایز دانست. سوئیچ های لایه 2 مانند سوئیچ های سیسکو سری 2960 که خود به مدل های مختلفی نظیر 2960، 2960S، 2960X ،2960G تقسیم می شوند.

ـ سوئیچ های لایه 3:

 

سوئیچ شبکه چیستساختار سوئیچ های لایه 3

 

انتقال اطلاعات در سوئیچ های لایه 3 از طریق IP صورت می گیرد. آنها یک دستگاه سخت افزاری تخصصی هستند که در مسیریابی بسته های داده استفاده می شوند. نرم افزار سوئیچ لایه ۳ از سوئیچ لایه ۲ پیشرفته‌تر است و می‌تواند پروتکل‌های مسیریابی دینامیک مانند RIP و OSPF را اجرا کند.

در سوئیچ لایه ۲ می‌توان چند VLAN را کانفیگ کرد اما مسیریابی بین این VLAN ها توسط خود سوئیچ ممکن نیست. اما در سوئیچ لایه ۳ می‌توان چند VLAN را کانفیگ کرد و خودِ سوئیچ می‌تواند مسیریابی شبکه در سطح IP را بین VLAN ها فراهم کند. این تکنیک را مسیریابی داخل VLAN – inter-vlan routing می‌نامند.

تفاوت میان سوئیچ های شبکه:

عواملی که سبب تفاوت میان انواع مختلف سوئیچ می گردند شامل:

1ـ سرعت انتقال دیتا:

سرعت انتقال اطلاعات در سوئیچ‌های مختلف متفاوت می باشد. سرعت انتقال اطلاعات شامل اترنت سریع 10/100Mbps، گیگابیت اترنت 10/100/1000Mbps و 10 گیگابیت 10Gbps بوده که البته برخی از سوئیچ ها دارای قابلیت Multigigabit هستند که دارای سرعتی بیش از 10 گیگابیت هستند.

از طرفی سوئیچ سیسکو از دو نوع پورت uplink و downlink تشکیل شده اند که پورت های downlink به کاربران نهایی متصل شده و پورت های uplink به سایر سوئیچ ها و زیر ساخت ها متصل می شوند.

 

2ـ تعداد پورت:

تعداد پورت در سوئیچ‌های مختلف متفاوت است. به طور معمول سوئیچ ها در تعداد پورت 5 ، 8 ، 10 ، 16، 24 ، 28، 48 و 52 عرضه می شوند. این پورت ها می توانند ترکیبی از اسلات های SFTP/SFP+ برای اتصال فیبر باشند.

 

3ـ قابلیت POE:

دستگاه هایی که از این قابلیت بهره می برند جهت تامین برق نیازی به کابل کشی برق نداشته و برق آن از طریق همان کابل شبکه تامین می شود. به همین دلیل دیگر نیازی به کابل کشی برق مجزا و یا استفاده از آداپتور ندارد.

حال این ویژگی خود را در سطح وسیع تری، برای مثال در شبکه‌های بزرگ، نشان می دهد زیرا هزینه کابل کشی برق را از میان برداشته که خود سبب صرفه جویی در راه اندازی اولیه بستر شبکه خواهد شد.

4ـ قابلیت Stackable:

سوئیچ‌های Stackable راهی برای ساده سازی و افزایش دسترسی به شبکه فراهم می کنند شما می‌توانید به جای پیکربندی، مدیریت و رفع اشکال 8 سوئیچ به طور جداگانه، تمامی هشت سوئیچ را به صودت واحد در یکجا و مانند یک سوئیچ مدیریت کنید.

 

منبع : سوئيچ شبکه چيست



:: بازدید از این مطلب : 541
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

روتر سیسکو ISR4431-Sec/K9

روتر سیسکو ISR4431-Sec/K9 از جمله روترهای سری 4000 کمپانی معروف سیسکو است. به طور کلی این سری از روترها ارتباطات WAN را در سطوح سازمانی متحول می کنند. این روترها با ارائه قابلیت های جدید و هوشمند، نیاز روبه رشد سایت های سازمانی را برطرف می نماید که از جمله آنها VPN های چندپروتکلی (MPLS) و اینترنت است.

از جمله روترهای سری Cisco 4000 می توان به ISR های 4461، 4451، 4431، 4351، 4331، 4321 و 4221 اشاره کرد.

ISR های خانوادگی سیسکو 4000 ویژگی های نرم افزار Cisco® Software Defined WAN (SDWAN) و زیرساخت شاخه همگرا را در اختیار شما قرار می دهد. این قابلیت‌ها همراه با توان عملیاتی برتر، بلوک‌های نسل بعدی راه‌حل‌های WAN را تشکیل می‌دهند. همچنین این روتر از قابیت CISCO DNA نیز پشتیبانی می کند.

روترها نرم‌افزار ماژولار Cisco IOS XE را اجرا می‌کنند که به طور گسترده در سخت‌ترین شبکه‌های جهان مستقر است. مجموعه خدمات جامع این نرم‌افزار حوزه‌های فناوری متعددی از جمله امنیت، بهینه‌سازی WAN، کیفیت خدمات اپلیکیشن و شبکه (QoS) و مدیریت تعبیه‌شده را در بر می‌گیرد.

مقایسه عملکرد و مقیاس پذیری روترهای سری ISR4000:

 

روتر سیسکو ISR4431-Sec/K9مقایسه عملکرد بین انواع روترهای سری 4000 سیسکو

 

 

مشخصات پنل جلو روتر سیسکو ISR4431-Sec-K9:

 

روتر سیسکو ISR4431-Sec/K9مشخصات پنل جلو روتر سیسکو ISR4431-Sec/K9

 

  1. درگاه پاور دستگاه
  2. LED های دستگاه
  3. دکمه خاموش و روشن کردن
  4. درگاه پاور اختیاری

 

مشخصات پنل پشت روتر سیسکو ISR4431-Sec-K9:

 

روتر سیسکو ISR4431-Sec/K9مشخصات پنل پشت ISR4431-Sec/K9

 

  1. پورت مدیریتی GE
  2. پورت Auxiliary
  3. پورت USB Type A
  4. پورت USB Type B mini
  5. پورت کنسول
  6. پورت های GE
  7. اسلات های NIM

 

خرید روتر سيسکو مدل ISR4431-Sec/K9

 



:: بازدید از این مطلب : 531
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

راه اندازی سرور HPE ProLiant DL380 Gen9

سرور اچ‌پی مدل ProLiant DL380 Gen9 از معروف ترین و پر طرفدارترین سرور های شرکت HP به شمار می روند که از نظر فنی به عنوان استاندارد ترین سرور شناخته شده است. به طور کلی سرورهای HP در بین دیگر تولید کنندگان سرور جز برترین سرور ها می باشند که در حال حاظر جزء دستگاه های ضروری دیتاسنترهای کل دنیا به شمار می روند.

روشن کردن سرور:

برای فعال کردن سرور، دکمه Power On / Standby را فشار دهید.

خاموش کردن سرور:

قبل از آنکه برای هر اقدامی نظیر تعمیر و یا ارتقاء سرور اقدام به خاموش کردن آن نمایید، از داده های مهم درون سرور نسخه پشتیبان تهیه نمایید.

برای خاموش کردن سرور، از یکی از روش های زیر استفاده کنید:

  •  دکمه Power On / Standby را فشار داده و رها کنید: در این روش سرور قبل از آنکه به حالت standby برود برنامه های کاربردی و سیستم عامل را خاموش می نماید.
  • دکمه روشن / خاموش را برای بیش از 4 ثانیه فشار دهید و نگه دارید تا سرور به حالت standby وارد شود: در این روش بدون آنکه سبب بسته شدن برنامه ها و سیستم عامل شود سرور به حالت standby وارد می شود و تنها برنامه ها متوقف می شوند.
  • از یک دکمه پاور مجازی از طریق iLO اقدام به خاموش کردن سرور نمایید.
  • در این روش نیز سرور قبل از آنکه به حالت standby برود برنامه های کاربردی و سیستم عامل را خاموش می نماید.

قبل از ادامه کار، حالت standby سرور را با بررسی چراغ پاور که به رنگ زرد درآمده است بررسی نمایید.

ارتقاء سرور درون رک:

احتیاط: جهت جلوگیری از خطر جانی و آسیب دیدگی قبل از هر اقدامی مطمئن شوید که رک بر روی زمین ثابت است.

1ـ مانند تصویر زیر اهرم های سرور را به بیرون بکشید.

راه اندازی سرور HPE ProLiant DL380 Gen9

2ـ رک را تا جایی که می خواهید به بیرون از رک هدایت کنید.

3ـ پس از انجام مراحل نصب یا تعمیر و نگهداری، سرور را به عقب رانده و سپس سرور را به سختی در رکاب قرار دهید تا مطمئن شوید که در جای خود قرار دارد.

 

خارج کردن سرور از رک:

احتیاط: برای کاهش صدمه نیروی انسانی قبل از دست زدن به ، در سرور اجازه دهید تا دستگاه خنک شود.

احتیاط : هیچگاه سرور را با پنل و یا در باز برای مدت طولانی روشن نکنید، زیرا سبب برهم خوردن جریان هوای صحیح در سرور می شود که این عامل سلامت دستگاه را به خطر میندازد.

مراحل زیر را دنبال کنید:

1ـ سرور را خاموش نمایید.

2ـ سرور را از رک خارج نمایید.

3ـ پنل پشتی سرور را باز نمایید.

 

نصب Access Panel :

1ـ Access Panel را در پشت دستگاه قرار داده و اجازه دهید در جای خود قرار گیرد.

2ـ قفل پنل را به پایین فشار دهید تا بسته شود.

3ـ پیچ امنیتی را ببندید.

 

دسترسی به Access Panel پشت دستگاه :

برای دستیابی به پنل پشت دستگاه بازوی مدیریت کابل را آزاد کرده و همانطور که نشان داده شد، دست را از قفسه عقب بچرخانید.

 

باز کردن بازوی مدیریت کابل:

برای دسترسی به پنل عقب سرور:

1ـ بازوی مدیریت کابل را باز کنید.

2ـ بازوی مدیریت کابل را باز کنید. بازوی کنترل کابل می تواند به سمت راست یا چپ کشیده شود.

 

نحوه خارج کردن قفسه Fan :

مراحل زیر را دنبال نمایید:

1ـ سرور را خاموش نمایید.

2ـ کل پاورهای متصل به دستگاه را حذف نمایید:

  •  کلیه کابل های برق را از منبع برق جدا نمایید.
  •  کلیه کابل های برق را از سرور جدا نمایید.

3ـ  یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  • سرور را جهت ارتقاء تا جایی که نیاز هست خارج نمایید.
  • سرور را به طور کامل از رک خارج نمایید.

4ـ  در دستگاه را باز کنید.

5ـ قفل های قفسه فن را باز کنید.

نکته مهم : برای آنکه هوای خنک در کل سرور به درستی بخش شود هنگام نصب فن ها توازن آنها را رعایت نمایید.

 

نحوه خارج کردن فن :

برای حذف فن مراحل زیر را دنبال کنید.

1ـ سرور را خارج کنید.

2ـ در دستگاه را باز کنید.

3ـ فن را خارج کنید.

نحوه برداشتن PCI riser cage:

احتیاط : برای جلوگیری از آسیب به سرور، سرور را خاموش کنید و قبل از حذف یا نصب قفس PCI riser، تمام کابل های برق AC را حذف کنید.

ـ سرور را خاموش نمایید.

2ـ کل پاورهای متصل به دستگاه را حذف نمایید:

  • کلیه کابل های برق را از منبع برق جدا نمایید.
  • کلیه کابل های برق را از سرور جدا نمایید.

3ـ  یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  •  سرور را جهت ارتقاء تا جایی که نیاز هست خارج نمایید.
  • سرور را به طور کامل از رک خارج نمایید.

4ـ  در دستگاه را باز کنید.

5ـ PCI riser cage را بردارید.

 

نحوه نصب PCI riser cage:

1ـ سرور را خاموش نمایید.

2ـ کل پاورهای متصل به دستگاه را حذف نمایید:

  • کلیه کابل های برق را از منبع برق جدا نمایید.
  • کلیه کابل های برق را از سرور جدا نمایید.

3ـ  یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  • سرور را جهت ارتقاء تا جایی که نیاز هست خارج نمایید.
  • سرور را به طور کامل از رک خارج نمایید.

4ـ  در دستگاه را باز کنید.

5ـ PCI riser cage را بردارید.

6ـ در دستگاه را نصب کنید.

7ـ سرور را درون رک جای دهید.

8ـ کابل های پاور را به سرور نصب کنید.

9ـ کابل های پاور را به منبع برق وصل نمایید.

10ـ سرور را روشن نمایید.

 

ضامن محکم کننده بورد بر روی شاسی:

1ـ سرور را خاموش نمایید.

2ـ کل پاورهای متصل به دستگاه را حذف نمایید:

  • کلیه کابل های برق را از منبع برق جدا نمایید.
  • کلیه کابل های برق را از سرور جدا نمایید.

3ـ  یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  • سرور را جهت ارتقاء تا جایی که نیاز هست خارج نمایید.
  • سرور را به طور کامل از رک خارج نمایید.

4ـ  در دستگاه را باز کنید.

5ـ نصب ضامن محکم کننده.

6ـ PCI riser cage را نصب کنید.

7ـ ضامن محکم کننده بورد را محکم ببندید.

8ـ در دستگاه را ببندید.

9ـ سرور را درون رک جای دهید.

10ـ کابل های پاور را به سرور نصب کنید.

11ـ کابل های پاور را به منبع برق وصل نمایید.

12ـ سرور را روشن نمایید.

 

نحوه برداشتن بافل هوا:

برای آنکه سرور را به طور مناسب خنک شوند هیچ گاه آن را بدون Access Panel ، سوپاپ ها، پوشش های شکاف گسترش یا بلوک های نصب شده روشن نکنید.

مراحل زیر را دنبال کنید:

1ـ سرور را خاموش نمایید.

2ـ کل پاورهای متصل به دستگاه را حذف نمایید:

  • کلیه کابل های برق را از منبع برق جدا نمایید.
  • کلیه کابل های برق را از سرور جدا نمایید.

3ـ  یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  • سرور را جهت ارتقاء تا جایی که نیاز هست خارج نمایید.
  • سرور را به طور کامل از رک خارج نمایید.

4ـ  در دستگاه را باز کنید.

احتیاط : مراقب باشید کابلی را که باتری را به ماژول حافظه متصل می نماید را جدا نکنید زیرا این کار سبب می شود تا هر داده ای که ذخیره نشده است در ماژول حافظه از بین برود.

5ـ بافل هوا را بردارید.

 

نحوه نصب بافل هوا:

مراحل زیر را دنبال کنید:

1ـ سرور را خاموش نمایید.

2ـ کل پاورهای متصل به دستگاه را حذف نمایید:

  • کلیه کابل های برق را از منبع برق جدا نمایید.
  • کلیه کابل های برق را از سرور جدا نمایید.

3ـ  یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  • سرور را جهت ارتقاء تا جایی که نیاز هست خارج نمایید.
  • سرور را به طور کامل از رک خارج نمایید.

4ـ  در دستگاه را باز کنید.

5ـ بافل هوا را نصب نمایید.

 

نتیجه گیری:

ما در این مقاله در رابطه با نحوه نصب برخی از تجهیزات سرور HPE ProLiant DL380 Gen9 به طور کامل توضیح داده ایم. البته سایر موارد زیر در این مقاله گنجانده نشده است پس مقاله سرور HP DL380 G9 را در قسمت های دیگر نیز دنبال نمایید. هر آنچه در رابطه با این دستگاه نیاز است به طور کامل گفته خواهد شد.

 

منبع : نصب و راه اندازی سرور HPE ProLiant DL380 Gen9



:: بازدید از این مطلب : 556
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

پروتکل مسیریابی IS-IS

روتینگ پروتکل IS-IS چیست؟

پروتکل مسیریابی IS-IS یکی از خانواده پروتکل های مسیریابی IP است و یک پروتکل Interior Gateway Protocol (IGP) برای اینترنت است که برای توزیع اطلاعات مسیریابی IP در سراسر یک Autonomous System (AS) در یک شبکه IP استفاده می شود. همانطور که گفته شد IS-IS پروتکلی IGP است که بر اساس Dijkstra Algoritm عمل می کند. اگر در شبکه Enterprise بخواهیم پروتکل مناسبی با قابلیت های پیشرفته انتخاب کنیم سراغ OSPF می رویم اما برای سرویس دهنده ها IS-IS را انتخاب می کنیم.

البته توجه داشته باشید که انتخاب تکنولوژی بر اساس مشخصه های متنوعی نظیر بررسی نیازها، محیط، کاربرد، هزینه و سیاست ها صورت می گیرد. این پروتکل بالاتر از لایه دو عمل می کند و کاملا Protocol Independent است و برای انتقال و آپدیت کردن نیازی به IP ندارد. این پروتکل از آدرس هایی به نام NSAP یا NET استفاده می کند. لازم به ذکر است که به آپدیت ها و اطلاعات در IS-IS، LSP گفته می شود.

IS-IS یک پروتکل مسیریابی link-state است، به این معنی که روترها اطلاعات توپولوژی را با نزدیکترین همسایگان خود مبادله می کنند. اطلاعات توپولوژی در سراسر AS پخش می شود، به طوری که هر روتر درون AS یک تصویر کامل از توپولوژی AS دارد. بنابراین، در یک پروتکل مسیریابی link-state، آدرس هاپ بعدی که داده ها به آن ارسال می شوند با انتخاب بهترین مسیر انتهایی به مقصد نهایی تعیین می شود.

پروتکل مسیریابی ISIS در اصل به عنوان یک پروتکل مسیریابی برای CLNP طراحی شده بود، اما شامل مسیریابی IP نیز شد. گاهی اوقات از نسخه توسعه یافته به عنوان IS-IS یکپارچه یاد می شود.

 

تاریخچه پروتکل مسیریابی IS-IS:

این پروتکل در دهه 80 توسط شرکت Digital Equipment یا DEC به عنوان پروتکل مسیریابی برای ISO ارائه شده که توسط GOISP برای استفاده دولتی اشاعه یافت. امروزه پروتکل محبوب IS-IS به عنوان راه حلی برای سرویس دهندگان جهت IP routing درون Core شبکه استفاده می شود که بی نیاز از IP عمل می کند.

هر روتر IS-IS اطلاعات مربوط به وضعیت محلی خود (اینترفیس های قابل استفاده و همسایگان قابل دسترسی و هزینه استفاده از هر رابط) را با استفاده از پیغام Link State PDU (LSP) به سایر روترها توزیع می کند. هر روتر از پیامهای دریافتی برای ایجاد یک پایگاه داده یکسان که توپولوژی AS را توصیف می کند، استفاده می کند.

نحوه عملکرد پروتکل IS-IS:

پروتکل IS-IS به جای IP از CLNP استفاده می کند. به صورت پیش فرض، متریک همه Interface ها برابر با 10 است. قابلیت VLSM و Subnetting با سایز متغیر را پشتیبانی می کند. روت های IS-IS با داشتن Administrative Distance برابر 115 بهتر از روت های RIP با AD=120 هستند. قابلیت Authentication را به صورت Clear Text ساپورت می کند. پروتکل IS-IS می تواند در آپدیت های خود تنها تغییرات (Partial Update) را ارسال می کند.

 

تفاوت ها و شباهت های IS-IS با OSPF:

تفاوت OSPF و IS-IS

ـ شباهت ISIS با OSPF:

  • هر دو پروتکلی پویا برای Interior Routing هستند که بر مبنای الگوریتم SPF و به صورت Link State عمل می کنند.
  • هر دو از الگوریتم Dijkstra برای پیدا کردن کوتاه ترین مسیر SPF استفاده می کنند.
  • هر دو پروتکل از دو سطح، مرتبه لایه یا شاخه برای تشکیل توپولوژی بهره می برند که به صورت متمرکز لایه Backbone نواحی را به هم متصل می کند.
  • مبنای کار هر دو پروتکل بر گایه Hello Message است.

ـ تفاوت ISIS با OSPF:

  • به اطلاعات OSPF درون Update یا LSU، که LSA گفته می شود و آپدیت های IS-IS که LSP نام دارد.
  • بر خلاف OSPF که انواع متعددی LSA دارند، در IS-IS تنها دو نوع LSP وجود دارد که شامل L1 و L2 می باشد.
  • IS-IS مشابه OSPF به ازای دریافت LSP، یک ACK ارسال می شود با این تفاوت که حتی اگر LSP نامفهوم باشد، آن را به بقیه Flood می کند. به کمک این مزیت پیاده سازی IPv4 روی IS-IS به سادگی انجام شد در حالیکه OSPF برای پیاده سازی IPv6 به مشکل خورد و نسخه OSPFV3 ایجاد گردید.
  • در IS-IS همه همسایگان در یک رسانه نظیر اترنت با هم Adjacent می شوند، اما LSP ها از طرف DIS فرستاده می شوندکه در واقع از طرف Pseudo-node ارسال می گردد.

 

سلسله مراتب در پروتکل مسیریابی IS-IS:

پروتکل مسیریابی IS-IS

  • در IS-IS دو نوع Area وجود دارد که شامل L1 و L2
  • و سه نوع روتر وجود دارد به نام های L1 IS، L2 IS و L3 IS

روتر L1 مشابه یک Stub Router در OSPF است که تنها از ناحیه خود خبر دارد و از بیرون آن هیچ نمی داند. در نتیجه یک Default Router به روتر L1/L2 به آن متصل است. این روتر در واقع Area Border Router است که ناحیه را به Backbone یعنی L2 متصل می کند. به طور کلی نقش یک روتر سیسکو به صورت پیش فرض Lever 1/2 IS می باشد. روتر L2 روتری است که در Backbone یا ناحیه L2 قرار دارد و کار Inter-Area Routing را درست مثل Backbone Internal Router در OSPF انجام می دهد. این روتر فقط با L2 ها سلام می کند و ارتباط برقرار می کند.

 

انواع بین IS ها:

برای اینکه دو روتر همسایه با هم Adjacent شوند به Hello Message نیاز است. این سلام تنها بین دو روتر هم سطح رد و بدل می شود که شامل قوانین زیر می شود:

  • تنها دو روتر هم سطح با هم Adjacent می شوند.
  • باید دو روتر L1 برای Adjacent شدن در یک Area باشند.
  • اگر Authentication تنظیم شده باشد باید بین همسایگان یکسان باشد.
  • MTU روی Interface هر دو روتر یکسان باشد.

ـ ارتباط روی لینک Point to Point:

  • Hello Timer برابر با 10 ثانیه و Hold Time هم برابر 30 ثانیه است.
  • ارتباط و Sync شدن همسایگان به وسیله CSNP برقرار می شود.
  • CSNP حاوی اطلاعات کامل لینک هاست.

ـ ارتباط در شبکه NBMA:

با اینکه این ارتباط Multi-Access است اما به خاطر مشکلات حاصل از فقدان ذاتی Broadcast در این نوع ارتباط پیشنهاد می شود ارتباط همسایگی به صورت یک ارتباط P2P تنظیم گردد.

ـ ارتباط در شبکه Broadcast:

  • هر روتر در این شبکه به عنوان یک Interface برای یک روتر مجازی یا Pseudonode دیده می شود.
  • کل سگمنت LAN در نقش یک ورتر و هر روتر به صورت Interface آن ظاهر می شود.
  • برای انیکه از سلامت DIS مطمئن باشیم، هر 10 ثانیه 3 بار Hello ارسامل می کند یهنی سه برابر بقیه هر 3 ثانیه یک بار.

 

DIS چیست؟

DIS مخف Designated IS می باشد. مشابه OSPF در رسانه Multi-Access، در IS-IS به یک نماینده از طرف همسایگان نیاز داریم تا مسئول پخش Update ها شود. در حالیکه در یک ارتباط Point to Point  نیازی به DIS یا Designated نیست.

نکاتی مهم در مورد DIS:

  • برخلاف OSPF خبری از BDR نیست.
  • انتخاب DIS بر اساس اولویت صورت می گیرد.
  • اولویت مجاز از 0 تا 127 و Default Priority برابر 64 است.
  • هرگز یک IS با اولویت صفر نمی تواند DIS شود.
  • اگر یک IS با اولویت بالاتر به رسانه متصل شود، در جا DIS می شود.
  • در صورت برابری اولویت، بالاترین آدرس MAC انتخاب می شود، به آدرس لایه دو آن SNPA می گوییم.
  • از آنجا که L1 ها با هم Adjacency دارند و L2 ها با یکدیگر، پس در یک رسانه Broadcast یک DIS برای سطح L1 و یک DIS برای سطح L2 انتخاب می شود که ممکن است یک IS باشد.
  • تمام IS ها با هم Adjacent می شوند و DIS تنها مسئول پخش LSP هاست.
  • DIS هر 10 ثانیه CSNP ارسال می کند تا همه از SYNC بودن Database خود مطمئن شوند.
  • DIS در زمان دریافت LSP به بقیه Acknowledge می فرستد.

 

این تصویر یک شبکه Ethernet با 5 روتر را نشان می دهد که در انی بین با توجه به L1 و L2 بودن Adjacency ها، دو DIS یکی بین L1 ها و دیگری بین L2 ها نتخاب می گردد. نحوه Adjacency ها بین IS ها در تصویر نشاند دهده شده است.

 

جهت اطلاع:

پس از پیدایش پروتکل OSPF و استفاده همه گیر از این پروتکل، استفاده از پروتکل IS-IS منسوخ شده و همچنین مفاهیم آن نیز از سرفصل های دوره CCIE حذف شده است. بنابراین ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را به صورت مختصر با این پروتکل آشنا نماییم.

منبع : پروتکل مسيريابي IS-IS چيست و چگونه کار مي کند؟

 



:: بازدید از این مطلب : 654
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

بررسی کامل سرور اچ پی DL380 G10 Plus

در این مقاله قصد داریم در رابطه با یکی از جدیدترین سرورهای کمپانی HPE یعنی DL380 G10 Plus صحبت کنیم. این سرورهای اچ پی به دلیل توسعه پذیری و مقیاس پذیری که دارد برای محیط هایی با بار کاری بالا ایده آل می باشد. پس در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی سرور اچ پی DL380 G10 Plus بپردازیم.

 

بررسی سرور اچ پی DL380 G10 Plus:

سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus در بارهای کاری و محیط های مختلف قابل تطبیق بوده و تعادل مناسبی از توسعه پذیری و مقیاس پذیری را فراهم می کند. این پلت‌فرم 2U/2P که برای تطبیق‌پذیری و انعطاف‌پذیری عالی طراحی شده است، قادر به استقرار در محیط‌های مختلف است و از پردازنده‌های مقیاس‌پذیر نسل سوم Intel® Xeon® با هدف ارائه توان پردازشی قدرتمندتر پشتیبانی می‌کند.. سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus که به قابلیت‌های PCIe مجهز شده است، سرعت انتقال داده‌ها و سرعت شبکه بالاتری را ارائه می‌دهد.

همانطور که گفته شد این سرور HP از پردازنده های نسل سوم که بسته به نوع پردازنده از ۱۶ تا ۴۰ هسته پردازشی را ارائه می‌کنند، پشتیبانی از حافظه Intel Optane Persistent Memory for HPE که سرعت تبادل اطلاعات مولفه‌های داخلی را بیشتر می‌کند و… امکان پیاده‌سازی یک شبکه پایدار و کارآمد که توانایی رسیدگی به بارهای کاری سنگین را دارد فراهم می‌کند. از این‌رو، می توان گفت یکی از کاربردهای این سرور برای محیط‌های کاری ترکیبی، محیط‌های مبتنی بر ابر ترکیبی و… می باشد.

ویدئو سرور اچ پی DL380 G10 Plus:

https://mrshabake.com/wp-content/uploads/2022/06/Dl380-G10-Plus-Watermark.m4v

 

کاربرد سرور HP DL380 G10 Plus:

یکی از عواملی که این سرور را نسبت به سایر سرورهای تولید شده توسط کمپانی HPE متمایز می کند پیاده سازی هوش پایه یا foundational intelligence است که با هدف پاسخ گویی به بارهای کاری سنگین توسعه پیدا کرده است. این قابلیت اطلاعات کاربردی را یا به عبارتی بینش دقیق تری را در رابطه با حجم های کاری مختلف در اختیار کارشناسان شبکه قرار می دهد تا بتوانند تا بتوانند نظارت دقیق‌تری بر ترافیک شبکه اعمال کنند و با متوازن‌سازی بار، عملکرد شبکه را بهبود بخشند. ارائه بازخورد عملیاتی بلادرنگ در مورد عملکرد سرور و توصیه‌هایی برای پیکربندی دقیق تنظیمات بایوس برای سفارشی‌سازی سرور متناسب با نیازهای تجاری یکی دیگر از قابلیت‌های ارزشمند سرور فوق است.

 

ویژگی های سرور اچ پی DL380 G10 Plus:

  • پشتیبانی از نسل سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable مدل‌های Gold 6000 تا Silver (8 تا ۲۴ هسته که فرکانس پایه ۲.۱ تا ۳.۶ گیگاهرتز دارند و توان مصرفی آن‌ها از ۱۰۵ وات تا ۲۳۰ وات است).
  • پشتیبانی از کنترلرهای HPE Smart Array Trimodal (NVMe/SAS/SATA).
  • پشتیبانی از نسل چهارم درگاه‌های اتصال PCIe با پهنای باند و سرعت بیشتر نسبت به نسل قبل.
  • پشتیبانی از کارت شبکه‌های OCP 3.0.
  • پشتیبانی از شتاب‌دهنده محاسباتی ۱۶ گیگابایتی NVIDIA T4.

 

سرور اچ پی DL380 G10 Plus از چه پردازنده های پشتیبانی می کند؟

سی پی یو یا پردازنده به عنوان مغز متفکر سرورها به شمار می روند. سرور اچ پی DL380 G10 Plus از نسل سوم پردازنده های Intel Xeon Scalable پشتیبانی می کند. لازم به ذکر است که تا قبل از معرفی این سرورهای اچ پی G10 از نسل دوم پردازنده های Intel Xeon پشتیبانی می کنند. از جمله این پردازنده ها:

  • Intel Xeon Scalable Platinum 8300 series
  • Intel Xeon Scalable Gold 6300 series
  • Intel Xeon Scalable Gold 5300 series
  • Intel Xeon Scalable Silver 4300 series

 

سرور اچ پی DL380 G10 Plus از چه رم سرور هایی پشتیبانی می کند؟

درون سرور DL380 G10 Plus دو پردازنده قرار می گیرد که هر کدام از این پردازنده ها از 16 اسلات رم پشتیبانی می کند. پس اگر از هر دو پردازنده استفاده کنیم 32 اسلات رم DDR4 با باس 3200 خواهیم داشت. در صورت استفاده از حافظه‌های LRDIMM تا حداکثر ظرفیت ۸ ترابایت با قرار دادن ۳۲ اسلات ماژول ۲۵۶ گیگابایتی، در صورت استفاده از RDIMM تا حداکثر فضای ۲ ترابایت با قرار دادن ۳۲ اسلات ماژول ۶۴ گیگابایتی و در صورت استفاده از حافظه‌های Intel Optane Persistent Memory تا حداکثر ۸ ترابایت حافظه اصلی با قرار دادن ۱۶ اسلات ۵۱۲ گیگابایتی وجود دارد. جدول زیر خلاصه‌ای از اطلاعات ذکر شده را نشان می‌دهد.

 

ویرایش
HPE DDR4 SmartMemory,
Registered (RDIMM)
Type
32
16DIMM slots per processor, 8channels per processor, 2 DIMMs per channel
DIMM Slots Available
8.0TB
32x 256 GB LRDIMM @ 3200 MT/s
Maximum capacity
(LRDIMM)
2.0TB
32x 64 GB RDIMM @ 3200 MT/s
Maximum capacity
(RDIMM)
8.0TB
16X 512 GB Memory Modules
Maximum capacity
(Intel Optane Persistent Memory for HPE)

 

از جمله رم های مورد استفاده در این سرورها شامل:

ـ Registered DIMMs (RDIMMs):

  • HPE 16GB (1x16GB) Single Rank x4 DDR4-3200 CAS-22-22-22 Registered Smart Memory Kit
  • HPE 16GB (1x16GB) Dual Rank x8 DDR4-3200 CAS-22-22-22 Registered Smart Memory Kit
  • HPE 32GB (1x32GB) Dual Rank x4 DDR4-3200 CAS-22-22-22 Registered Smart Memory Kit
  • HPE 64GB (1x64GB) Dual Rank x4 DDR4-3200 CAS-22-22-22 Registered Smart Memory Kit
  • HPE 8GB (1x8GB) Single Rank x8 DDR4-3200 CAS-22-22-22 Registered Smart Memory Kit
  • HPE 32GB (1x32GB) Single Rank x4 DDR4-3200 CAS-22-22-22 Registered Smart Memory Kit

ـ Load Reduced DIMMs (LRDIMMs):

  • HPE 128GB (1x128GB) Quad Rank x4 DDR4-3200 CAS-22-22-22 Load Reduced Smart Memory Kit
  • HPE 256GB (1x256GB) Octal Rank x4 DDR4-3200 CAS-26-22-22 Load Reduced 3DS Smart Memory Kit

ـ HPE Persistent Memory (Intel Optane):

  • Intel Optane 128GB persistent memory 200 Series for HPE
  • Intel Optane 256GB persistent memory 200 Series for HPE
  • Intel Optane 512GB persistent memory 200 Series for HPE

 

سرور اچ پی DL380 G10 Plus از چه هارد سرورهایی پشتیبانی می کند؟

این سرور می تواند از ذخیره سازهای NVMe به صورت بهینه استفاده نماید. اگر تنها از NVMe ها استفاده کنید، سرور قادر به پشتیبانی از ۳۰۷ ترابایت ظرفیت است که تفاوت قابل توجهی نسبت به نمونه قبل دارد، اما سرور DL380 Gen10 Plus می‌تواند از درایوهای سنتی نیز پشتیبانی کند. جدول زیر ظرفیت و درایوهایی که سرور DL380 قادر به پشتیبانی از آن‌ها است را نشان می‌دهد:

ویرایش
ConfigurationCapacityDrive
24+8+4x 15.3 TB* (with optional rear SFF drive cage) 550.8TB Hot Plug SFF SAS HDD
24+8+4x 7.68 TB (with optional SFF drive cage) 276.48TB Hot Plug SFF SATA HDD
12+4+4x 18 TB + 2 x 3.84 TB (with optional mid –tray and rear LFF drive cage, plus 2 SFF SSD rear) 367.68TB Hot Plug LFF SAS HDD
12+4+4x 18 TB + 2 x 3.84 TB (with optional mid –tray and rear LFF drive cage, plus 2 SFF SSD rear) 367.68TB Hot Plug LFF SATA HDD
24x 15.36TB + 8 x 1.92TB<12W + 2 x 960GB<10W 385.92TB Hot Plug SFF NVMe PCIe SSD

 

منبع تغذیه مورد استفاده در سرور DL380 G10 Plus:

بررسی کامل سرور اچ پی DL380 G10 Plus

سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus از منبع تغذیه زیر پشتیبانی می‌کند:

  • کیت منبع تغذیه HPE 800W Flex Hot Plug پلاتینیوم هالوژن که راندمان ۹۴% تا ۹۶% را ارائه می‌دهد و ورودی‌های برق -۴۸DC و ۲۲۷VAC/380VDC دارد.
  • HPE 1600W Flex Slot Platinum Hot P

 

ریدکنترلرها در سرور DL380 G10 Plus:

یکی از مهم‌ترین معیارهایی که هنگام خرید سرورها باید به آن دقت کنید نحوه پشتیبانی از فناوری RAID است که نقش کلیدی در پشتیبان‌گیری درست از داده‌ها و بازیابی اطلاعات دارد. هنگامی که صحبت از رید به میان می‌آید، مولفه مهمی که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد کارت سخت‌افزاری یا همان رید کنترلر (Raid Controller) است. شرکت HPE در وب‌سایت رسمی و صفحه معرفی این محصول به این نکته اشاره دارد که سرور فوق در حالت پیش‌فرض از ریدکنترلر HPE Smart Storage SR100i Gen10 Plus SW RAID یا Intel Virtual RAID on CPU (Intel VROC) استفاده می‌کند، اما توانایی پشتیبانی از رید کنترلرهای دیگر را نیز دارد. جدول زیر رید کنترلرهای قابل پشتیبانی توسط سرور HPE ProLiant Gen10 Plus را نشان می‌دهد.

ویرایش
Software RAID HPE Smart Storage SR100i Gen10 Plus SW RAIDIntel Virtual RAID on CPU (Intel VROC)Storage Controllers
HPE Smart Array E208i-a SR Gen10 controllerHPE Smart Array E208i-p SR Gen10 controllerHPE Smart Array E208e-p SR Gen10 controller   Essential RAID Controllers
HPE Smart Array P408i-a SR Gen10 controllerHPE Smart Array P408i-p SR Gen10 controllerHPE Smart Array P408e-p SR Gen10 controllerHPE Smart Array P816i-a SR Gen10 controller   Performance RAID Controllers
HPE MR416i-p Gen10 Plus controller HPE MR416i-a Gen10 Plus 12G controller HPE MR216i-p Gen10 Plus 12G controller HPE MR216i-a Gen10 Plus 12G controller HPE SR932i-p Gen10 Plus controller Tri-Mode controller

 

سیستم مدیریت سرور iLo 5:

همانطور که می دانید سرورهای Proliant مبتنی بر HPE Integrated Lights-Out (iLO) بوده که یک مکانیزم هوش پایه است که نظارت بر وضعیت سرور، گزارش‌دهی، مدیریت مستمر، اطلاع‌رسانی، هشداردهی و مدیریت محلی یا از راه دور را برای شناسایی و حل سریع مشکلات را فراهم می‌کند.

با استفاده از این مکانیزم می توانید زمان نگهداری و همچین استقرار را بسیار کاهش دهید. HPE InfoSight به طور مداوم زیرساخت سرور را تجزیه و تحلیل می‌کند و قبل از آن‌که مشکلات بر عملکرد سرور تاثیر منفی بگذارند، گزارشی در اختیار سرپرست شبکه قرار می‌دهد. نسخه جدیدی از iLO در سرور HPE ProLiant DL380 G10 Plus معرفی نشده است و نسخه ۵ سیستم مدیریت iLO در سری Plus نیز به همان حالت قابل در دسترس کاربران قرار دارد و قابلیت جدیدی به آن افزوده نشده است.

 

آشنایی با انواع رابط در سرور DL380 G10 Plus:

جدول زیر انواع رابط در این سرور را نشان می دهد:

ویرایش
SerialOptional, rear
Display Port 1 optional front display port via Universal Media Bay
VGA Port 1 standard, rear for all chassis.
Network Ports None standard. Choice of OCP networking card or stand-up networking card required. BTO models will come pre-selected with a primary OCP networking card.
HPE iLO Remote Management Network Port 1 Gb Dedicated, rear
Front iLO Service Port 1 standard (Not available on 12 LFF chassis or when SID is ordered, note iLO dongle required. Hewlett Packard Enterprise recommends the HPE USB to Ethernet Adapter (part number Q7Y55A).)
Micro SD Slot Optional via HPE 32GB microSD RAID1 USB Boot Device
USB 3.0 Up to 5 total: 1 front, 2 rear, 2 internal (secure), 2 optional USB 2.0 front via Universal Media Bay, or standard on 8LFF chassis
SID Optional

 

مقایسه سرور اچ پی DL380 G10 و DL380 G10 Plus:

بررسی کامل سرور اچ پی DL380 G10 Plus

تا به اینجا در رابطه با سرور DL380 G10 Plus صحبت کردیم. حال در این بخش قصد داریم دو سرور HPE DL380 Gen10 Plus و DL380 Gen10 را با هم مقایسه کنیم. در مقایسه با DL380 Gen10، بزرگترین تفاوت این است که سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus بر روی پردازنده های مقیاس پذیر اینتل Xeon نسل سوم ساخته شده است. سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus که به قابلیت‌های PCIe Gen4 مجهز شده است، سرعت انتقال داده‌ بالاتری را ارائه می‌دهد.

ویرایش
HPE ProLiant DL380 Gen10 Plus Servers HPE ProLiant DL380 Gen10 Servers Feature
3rd Generation Intel Xeon Scalable Processors, 16 to 40 cores, depending on processor 1or 2 Intel Xeon Processor scalable family 3100 / 4100 / 5100 / 6100 / 8100 series processors, up to 28 cores, PCIe 3.0 Processor
HPE DDR4 SmartMemory HPE Smart Memory, 1 to 24 DDR4 DIMMs (Up to 12 per processor), 6 channels per CPU, up to 2666 MHz (1.5TB max) Memory
8.1TB – RDIMM (4 TB per processor), 11.2 TB – LRDIMM and Intel® Optane™ (5.6 TB per processor with 8x LRDIMM and 8x 512 GB Intel Optane)    
Intel Optane Persistent Memory for HPE No support for NVDIMMs or persistent memory at initial release Persistent memory
8or 12 LFF SAS/SATA/SSD 8, 10, 16, 18 or 24 SFF SAS/SATA/SSD, 2 M.2 SATA SSD standard on primary riser, depending on configuration, 8 SFF mid-tray optional, 6 SFF rear drive optional or 4 LFF mid tray optional, 3 LFF rear-drive optional and 2 SFF or 2 Dual UFF rear-drive optional, 20 SFF NVMe optional, NVMe support via Express Bay will limit maximum drive capacity, depending on model 19LFF/30 SFF; SATA: SFF dual flash adapter support; 20 NVMe drives supported HPE Smart drives
Dual hot-plug redundant 1+1 HPE Flexible Slot Power Supplies (2.6”) 1or 2 Flex Slot Titanium (96% eff.) FF power supplies; No Gen9 PSU support Power
2U 2U Form factor
Optional locking Bezel Kit, Intrusion Detection Kit, and HPE TPM 2.0 Chassis intrusion detection switch / TPM 2.0 Security

 

منبع : بررسي کامل سرور اچ پي DL380 G10 Plus



:: بازدید از این مطلب : 667
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

خرید سرور برای امور اداری

خرید سرور در شرکت ها و سازمان ها می تواند به یک چالش بزرگ تبدیل شود، زیرا این تجهیزات بسیار گران بوده و باید به نحوی انتخاب شود که نه بیش از نیاز هزینه کرده و نه امکان ارتقای آن در آینده وجود نداشته باشد. برای حل این مشکل باید ابتدا نیازهای شرکت و یا سازمان مورد بررسی قرار گرفته و متناسب با آن سرور مناسب خریداری شود. ما در این مقاله سعی داریم شما را با سرورهای متناسب با نیازهای اداری شرکت ها و سازمان ها آشنا نماییم:

خرید سرور برای امور اداری:

شرکت ها و سازمان ها در سطوح مختلف از طیف گسترده از نرم افزارها شامل برنامه های مالی و حسابداری، اتوماسیون اداری مانند CRM و غیره استفده می کنند که سرورها وظیفه پردازش و نگهداری اطلاعات و در دسترس بودن آن را برای کاربران فراهم می کنند.

سرورها در انواع و برندهای مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند اما در این میان سرور های HP با قدرت و توانایی بالا ، انعطاف پذیری و فراوانی قطعات ، از محبوب ترین و پر فروش ترین سرور های دنیا محسوب می شوند. این سرور ها با توجه به گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی با نسل های متفاوتی در بازار ارائه شدند که بسته به نیاز زیرساخت ها انتظارات متفاوت را برآورده می کنند.

سرورهای اچ پی به چهار دسته تقسیم می شوند که شامل Synergy، Blade ،Tower و Rack Mount بوده و دو دسته اول پر فروش ترین سرورهای اچ پی به شمار می روند.

 

عوامل موثر در خرید سرور:

  • اهداف رشد کسب‌وکار شما چیست؟

سرورهای اچ پی طوری طراحی شده اند که می توان متناسب با نیاز، سخت افزار مشخصی را برای آن قرار دهیم. اما باید توجه داشته باشیم که این سرور می بایست در زمان رشد کسب و کار نیز بتواند نیازهای ما را برطرف نماید و یا بتوان آن را ارتقاء داد. به همین دلیل

  • نرم افزارهای نصب شده بر روی سرور کدامند؟

یکی دیگر از مواردی که در انتخاب سرور باید دقت کرد نوع نرم افزارهایی است که قرار است بر روی سرور نصب شود. با توجه به گستردگی نرم افزار های مورد استفاده در سازمان ها و شرکت ها، سرور باید بتواند از نظر سخت افزاری پاسخگوی این میزان از تنوع باشد.

  • محل نگهداری سرور کجاست؟

اهمیت این نکته به این دلیل است که گاهی برخی شرکت ها امکان قرار دادن رک را نداشته به همین دلیل خرید سرورهای ایستاده در اولویت قرار می گیرد اما اگر امکان خرید رک وجود دارد حتما از سرورهای رکمونت استفاده نمایید.

  • کاربرانی که قرار است با سرور کار کنند چند نفر هستند؟

تعداد کاربران یکی دیگر از عواملی است که در انتخاب نوع و نحوه کانفیگ سرور موثر است. برای مثال انتخاب سرور برای شرکتی با 50 کاربر با یک شرکت دیگر با تعداد 500 نفر کاملا متفاوت است.

 

سرورهای پیشنهادی برای واحدهای اداری:

سرورهای اچ پی در انواع و نسل های مختلفی تولید و به بازار تجهیزات شبکه عرضه شده اند که ما به تفکیک آنها را بیان خواهیم کرد:

 
 

ـ سرورهای نسل G8:

خرید سرور برای امور اداری

انتخاب سایر تجهیزات جانبی سرور برای مصارف اداری:

 

◊ انتخاب پردازنده مناسب سرورهای اداری در نسل های مختلف:

با توجه به تنوع بالای نرم افزارهای مورد استفاده در شرکت ها، نیاز به پردازنده هایی که بتوانند طیف گسترده ای از برنامه ها را پشتیبانی کنند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ادامه به سی پی یو های اینتل پر مصرف و مناسب در نسلهای 8 ، 9 و 10 سرورهای اچ پی می پردازیم.

ـ پردازنده های پیشنهادی برای سرورهای نسل دهم:

  • Intel Xeon Silver 4210
  • Intel Xeon Silver 4214
  • Intel Xeon Gold 5218
  • Intel Xeon Gold 6242R
  • Intel Xeon Gold 6248R
  • Intel Xeon Gold 6242
  • Intel Xeon Platinum 8280
  • Intel Xeon Platinum 8280
  • Intel Xeon Platinum 8270
  • Intel Xeon Platinum 8156
  • Intel Xeon 2124

ـ پردازنده های پیشنهادی برای سرورهای نسل نهم:

  • Intel Xeon E5-2620v3
  • Intel Xeon E5-2650v3
  • Intel Xeon E5-2680v3
  • Intel Xeon E5-2667v3
  • Intel Xeon E5-2695v3
  • Intel Xeon E5-2699v3
  • Intel Xeon E5-2620v4
  • Intel Xeon E5-2650v4
  • Intel Xeon E5-2667v4
  • Intel Xeon E5-2690v4
  • Intel Xeon E5-2695v4
  • Intel Xeon E5-2699v4
  • Intel Xeon E3-1225 v5

ـ پردازنده های پیشنهادی برای سرورهای نسل هشتم:

  • Intel Xeon E5-2620
  • Intel Xeon E5-2620v2
  • Intel Xeon E5-2650
  • Intel Xeon E5-2650v2
  • Intel Xeon E5-2667v2
  • Intel Xeon E5-2680v2
  • Intel Xeon E5-2690v2
  • Intel Xeon E5-2695v2
  • Intel Xeon E5-2697v2
  • Intel Xeon-E3 1220v3
 

 

◊ انتخاب رم سرور مناسب سرورهای اداری در نسل های مختلف:

ـ رم سرور مورد استفاده در سرورهای نسل دهم:

  • رم سرور اچ پی DDR4-2400 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2666 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2933 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2400 32GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2666 32GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2933 32GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2666 64GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2933 64GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2666 8GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2666 16GB

♦ سرورهای اچ پی نسل دهم حداکثر از باس رم 2933 پشتیبانی می کنند.

ـ رم سرور مورد استفاده در سرورهای نسل نهم:

  • رم سرور اچ پی DDR4-2133 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2400 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2133 32GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2400 32GB
  • رم سرور اچ پی DDR4-2133 8GB

♦ سرورهای اچ پی نسل نهم حداکثر از باس رم 2400 پشتیبانی می کنند.

ـ رم سرور مورد استفاده در سرورهای نسل هشتم:

  • رم سرور اچ پی DDR3-10600 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-12800 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-14900 16GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-14900 32GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-10600 8GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-12800 8GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-14900 8GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-10600 4GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-12800 4GB
  • رم سرور اچ پی DDR3-12800 8GB

♦ سرورهای اچ پی نسل هشتم حداکثر از باس رم 14900 پشتیبانی می کنند.

 

◊ انتخاب هارد سرور مناسب سرورهای اداری در نسل های مختلف:

همانطور که اشاره شد سرورهایی که در ادارات مورد استفاده قرار می گیرند دارای قابلیت ها و کارایی های متفاوتی می باشند. از این رو برای مشخص کردن مدل هارد سرور مورد نیاز، توجه به چند نکته اهمیت ویژه دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اینکه چه نرم افزارهایی و با چه سرعتی قرار است بر روی سرور نصب شوند.
  • چه مقدار دیتا قرار است بر روی سرور نگهداری شود.

به طور کل انواع هاردها با درگاه های SAS یا SATA در مدل های HDD و SSD در سرعت های مختلف بر روی سرورهای اچ پی قابل نصب می باشند. همچنین بعضی از سرورهای اچ پی قابلیت پشتیبانی از ذخیره سازهای NVMe را دارا می باشند. از پر مصرف ترین هارد های سرور مورد استفاده در سرور ها می توان به :

  • HDD 3.5 inch LFF SATA Enterprise
  • HDD 3.5 inch LFF SAS Enterprise
  • HDD 2.5 inch SFF SATA Enterprise
  • HDD 2.5 inch SFF SAS Enterprise
  • SSD 2.5 inch SFF SATA Enterprise
  • SSD 2.5 inch SFF SAS Enterprise

لازم به ذکر است که این هاردها در ظرفیت های مختلفی و سرعت های 10K ، 7.2K و 15K به طور گسترده در سرورهای HPE مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر رعایت کلیه موارد فوق لازم است بدانید که این تجهیزات از قیمت بالایی برخوردار هستند به همین دلیل لازم است حتما سرور و سایر تجهیزات جانبی مورد نیاز را از شرکت های معتبر خریداری نمایید که علاوه بر تظمین سلامت و کیفیت، گارانتی و خدمات پس از فروش ارائه دهد. شما می توانید انواع سرور اچ پی و تجهیزات جانبی آن را از مسترشبکه برزگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه خریداری کرده و یا حتی جهت دریافت مشاوره قبل از خرید با کارشناسان فنی شرکت با شماره 62913-021 تماس بگیرید.

منبع : خريد سرور مناسب براي امور اداري

 



:: بازدید از این مطلب : 589
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

پچ کورد چیست

یکی از مهمترین تجهیزات پسیو، پچ کورد (Patch Cord) می باشد. به طور کلی پچ کورد جهت اتصال بین سوئیچ شبکه و پچ پنل و همچنین اتصال بین کامپیوتر (کارت شبکه) و پریز شبکه استفاده می شود. در این مقاله مسترشبکه قصد داریم در رابطه با پچ کوردها، انواع و کاربرد آن توضیح دهیم.

 

پچ کورد چیست؟

به طور کلی تجهیزات شبکه به دو دسته تجهیزات اکتو و پسیو تقسیم بندی می شوند و همانطور که در بالا گفته شد، پچ کورد شبکه ( Patch Cord ) یکی از تجهیزات اساسی پسیو شبکه است که به منظور متصل کردن اجزای یک شبکه به کار می رود. تجهیزات اکتیو مثل سوییچ شبکه، روتر، کامپیوتر یا سرور می توانند به کمک پچ کورد به یکدیگر یا به پچ پنل وصل شوند.

کابل پچ کورد برای انتقال صدا و تصویر هم به کار می رود ولی پچ کورد شبکه از زوج‌های بهم تابیده شده (Twisted Pair) تشکیل شده که برای انتقال دیتا استفاده می شود. درواقع پچ کورد شبکه یک عدد کابل شبکه کوتاه است که طول آن از سی سانت تا بیست متر است، در دو سر پچ کورد از یک سوکت استاندارد RJ45 استفاده شده است.

یکی از دلایل استفاده از پچ کوردها این است که نیازی به سوکت زنی نداشته و با استفاده از آن ها می‌توان کامپیوتر را به هاب شبکه، روتر یا سوئیچ اترنت متصل کرد، که برای ساخت شبکه‌های خانگی بسیار مفید و آسان بوده و نیازی به سوکت زنی نخواهد داشت.

 

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه:

 

پچ کورد چیستتفاوت کابل شبکه و پچ کورد

 

هر کاربر می تواند یک کابل شبکه را برداشته به دو سر آن سوکت زده و از آن برای اتصالات شبکه استفاده نماید اما این کار علاوه بر صرف زمان و انرژی هزینه زیادی را نیز در بردارد. به طوری که علاوه بر وجود خطا نیاز به نیروی انسانی ماهر جهت انجام سوکت زنی خواهید داشت. از طرفی ممکن است در هنگام سوکت زنی کابل ها، سیم ها اشتباهی پانچ شده و انتقال داده را دچار اختلال نمایند. اما پچ کوردها توسط دستگاه های مخصوصی پانج شده و پس از تولید از لحاظ کیفیت و سلامت مورد بررسی قرار می گیرند، به همین دلیل امکان وجود خطا در آنها به حداقل می رسد.

علاوه بر سوکت زنی درست و اصولی، کابل های شبکه از نظر انعطاف پذیری و طول تفاوت دارند. هم‌چنین کابل استاندارد مسی یک کابل واحد جامد است که روکش شده است اما پچ کورد شبکه رشته ای از سیم های نازک مسی است. بنابراین میرایی یا افت سیگنال در پچ‌ کورد شبکه بیشتر از کابل جامد است بوده و به همین دلیل معمولا در طول‌های کوتاه‌تری یافت می شوند.

پچ کورد ها تنوع رنگی زیادی دارن و در کابل کشی سازمان یافته، تمایز ایجاد می‌کنن و با استفاده از رنگ اون‌ها می توانید راحت‌تر اتصال مورد خود را پیدا کنید. آن ها معمولا در طول‌های کوتاه تولید شده پس اتلاف کمتری دارن و احتمال تاثیر گذاری نویز کمتر خواهد بود.

پس می توان گفت استفاده از پچ کوردها سبب:

  • موجب صرفه جویی در زمان کابل کشی
  • کاهش احتمال بروز خطا
  • کمتر شدن احتمال نویز و آسیب دیدن داده ها
  • تنوع در استفاده از رنگ ها

آیا می توان از کابل شبکه به جای پچ کورد استفاده کرد؟

بله می توان اما لازم به ذکر است که استفاده از کابل شبکه علاوه بر صرف وفت و انرژی، صرف هزینه هم دارد. به این صورت که شما می بایست شخصی مسلط به سوکت زنی را استخدام کنید تا بتواند بدون ایراد کابل شبکه شما را در اندازه های مختلف سوکت بزند.

استفاده از پچ کوردها به این دلیل مزیت دارد که آنها در اندازه های مختلف تولید، سوکت زنی و عرضه می شوند. قبل از ورود آنها به بازار، کلیه آزمایش های لازم جهت سلامت آنها انجام شده و بدون ایراد به دست مصرف کننده می رسند. پس می توان گفت استفاده از کابل شبکه به جای پچ کورد، نه تنها هزینه شما را کاهش نمی دهد، بلکه می تواند باعث هدر رفت زمان و انرژی شما گردد.

 

انواع دسته بندی پچ کوردهای شبکه:

 

1ـ دسته بندی پچ کوردهای شبکه از نظر Category:

پچ کورد چیست

ـ Cat5e: این کابل نسبت به کابل CAT5 به‌روزتر و پیشرفته‌تر بوده و انتقال داده در آنها مطمئن تر و سریع تر انجام می‌شود. سرعت کابل CAT5e بین 10 تا 100Mbps است در حالی که سرعت کابل های CAT5e به 100Mbps هم می‌رسد.

ـ Cat6: این کابل در مقایسه با با کابل CAT5 و CAT5e روکش ضخیم‌تری داشته و از جنس PVC و LSZH یا LSOZ می‌باشد. لازم به ذکر است برای مراکز حساس‌تر معمولا از روکش LSZH استفاده می‌کنند. این کابل ها اطلاعات را در طول 35 تا 55 متر با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه نیز انتقال می‌دهند.

ـ Cat6a: این کابل اطلاعات را با سرعت 10 گیگابیت تا طول 100 متر نیز انتقال می‌دهد. این کابل ها معمولا به صورت شیلد دار تولید شده‌است که این امر موجب کارایی بیشتر این کابل شبکه در شبکه‌های حساس‌تر و دقیق‌تر می‌شود.

ـ Cat7: کابل شبکه CAT7 در شرایط آزمایشگاهی می تواند تا سرعت 40 گیگابیت در ثانیه برای طول 50 متر و همچنین تا سرعت 10 گیگابیت درثانیه برای طول 15 متر را انتقال دهد. کابل  CAT7 همچنین می تواند تا فرکانس 600 مگاهرتز را پوشش دهد.

ـ Cat8: این کابل شبکه دیتا را تا سرعت 40 گیگابیت درثانیه را انتقال می دهد.

 

2ـ دسته بندی پچ کوردهای شبکه از نظر روکش کابل:

روکش کابل موجود در پچ کوردها از دو نوع PVC و LSZH تشکیل شده است. روکش PVC انعطاف بالایی داره و در برابر ضربه و یا هر آسیب فیزیکی دیگری مقاوم است اما در برابر آتش سوزی دود سمی تولید می کند. روکش LSZH هم مثل PVC عمل میکند؛ با این تفاوت که هنگام آتش‌سوزی دود سمی تولید نمی‌کند.

 

3ـ دسته بندی پچ کوردهای شبکه از نظر فویل و شیلد:

پچ کورد چیست

در این نوع بسته بندی پچ کوردها از نطر مقاومت در برابر نویز و نوع شیلد به دسته های زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  • پچ کوردهای U/UTP یا UTP:

این نوع کابل ها که بسیار رواج دارند هیچگونه فویل و شیلدی نداشته و حتی برای سوکت زنی هم از سوکت بدون شیلد استفاده می شود.

  • پچ کوردهای FTP یا F/UTP:

جفت سیم‌های بهم تابیده شده در این نوع پچ کورد توسط یک فویل که همه‌ی 4 جفت رو در بر می‌گیره محافظت می شوند.

  • پچ کوردهای S/UTP:

پچ کورد هایی که یک شیلد بافته‌شده کلی دور همه جفت سیم‌ها دارن ولی برای هر جفت سیم پوششی ندارند.

  • پچ کوردهای SFTP یا SF/UTP:

این پچ کورد ترکیبی از F/UTP و S/UTP بوده که هم فویل هم شیلد همه‌ی جفت سیم‌ها رو می پوشاند.

  • پچ کوردهای S/FTP:

جفت سیم‌های بهم تابیده شده در پچ کورد شبکه S/FTP به‌طور کلی با شیلد پوشیده شده و هر جفت سیم به طور اختصاصی یک فویل هم دارد.

  • پچ کوردهای F/FTP یا FFTP:

در این نوع پچ کورد، فویل هم برای کل جفت سیم‌ها هم برای هر جفت سیم استفاده شده است.

  • پچ کوردهای U/FTP:

پچ کورد های U/FTP فقط برای هر جفت سیم فویل داشته و شیلدی همه‌ی جفت سیم‌ها رو نمی پوشاند.

 

استاندارد پچ کوردها:

از استانداردهای ANSI/TIA/EIA-568-A امریکایی و ISO 11801 اروپایی برای بررسی عملکرد پچ‌کوردها در استفاده می‌شود و به تفصیل در مورد نحوه تست آنها در این دو استاندارد صحبت شده است. ولی تست شرکت FLUKE همه موارد تست رو با ماژول مخصوص پچ‌کورد در دستگاه‌های خود به صورت یکجا دارد و تنها با فشار دادن یک کلید، گزارش کامل تست آنها بر اساس این دو استاندارد ANSI/TIA/EIA-568-A و ISO 11801 را ارائه می دهد.

پچ کورد همیشه از دو طرف دارای کانکتور است، اما کابل Pigtail که مشابه پچ کورد ساخته می‌شود،تنها از یک سمت دارای کانکتور بوده و سر دیگر آن به شکل فیبر یا سیم لخت، آزاد است. در حوزه تخصصی کابل‌کشی، گاهی اوقات این کابل‌ها به ‌عنوان پچ کورد بلانت (blunt patch cord) شناخته می‌شوند. پچ کوردی که از یک طرف آزاد و بدون پوشش است. سر بدون کانکتور این کابل‌ها (Pigtail) به‌منظور اتصال دائمی به یک قطعه یا ترمینال در نظر گرفته شده است. در مقایسه با Pigtail سیم‌مسی، Pigtail فیبرنوری را می‌توان دقیق‌تر به‌عنوان یک کانکتور توصیف کرد.

کابل Pigtail فیبرنوری از یک تکه کوتاه فیبرنوری و یک کانکتور نوری (optic) از پیش نصب ‌شده در یک طرف فیبر تشکیل شده که معمولاً به همراه یک محافظ در برابر آسیب‌های فیزیکی (Tight-Buffered) ساخته می‌شود. سر آزاد این Pigtail لخت شده و به یک فیبرنوری یا یک ترانک شامل چند فیبر نوری، فیوژن می‌شود. جوش دادن (فیوژن کردن) کابل‌های Pigtail به هر فیبر در ترانک، کابل فیبر نوری (شامل چندین رشته فیبر نوری) را برای اتصال به تجهیزات مختلف آماده می‌کند.

 

معرفی برندهای مختلف سازنده پچ کورد:

برندهای مختلفی در زمینه تولید تجهیزات پسیو مانند پچ کوردهای شبکه فعالیت دارند که معروف ترین آنها شامل:

  • Legrand:

پچ کورد لگراند

یکی از پرفروش‌ترین پچ کورد های شبکه موجود در بازار پچ کورد لگراند  می باشد. لازم به ذکر است که این دو نوع کابل را می توانید به صورت شیلددار (SFTP) و یا بدون شیلد (UTP) خریداری نمایید. همچنین بنا به نیاز شبکه‌های مختلف، لگراند دو روکش PVC و LSZH رو برای این محصول در نظر گرفته. پچ کورد لگراند در رنگ‌های آبی، قرمز، سبز و زرد و در متراژهای 0.5، 1، 2، 3، 5، 10، 15 و 20 متری تولید میشه

  • Nexans:

پچ کورد چیست

یکی دیگر از برندهای معروف در زمینه تجهیزات پسیو شبکه برند فرانسوی نگزنس می باشد که محصولات با کیفیتی را روانه بازار می کند. یکی از این محصولات پچ کورد است که می توانید بسته به نیاز خود، یکی از انواع پچ کورد نگزنس بدون شیلد (UTP) یا شیلددار (SFTP) رو انتخاب نمایید. یکی از فاکتورهایی که پچ کورد نگزنس با اون شناخته می شود، رنگ نارنجی روکش کابل ها می باشد.

جنس روکش آن‌ها PVC و یا LSZH است. با توجه به فاصله‌های بین تجهیزات مختلف شبکه، شما می توانید یکی از متراژهای 0.3، 0.5، 1، 2، 3، 5 و 10 متر رو خریداری نمایید.

  • AMP:

پچ کورد چیست

شرکت امپ نیز در زمینه تولید تجهیزات پسیو معروف بوده و پچ کوردهایی در 7 رنگ سبز، زرد، آبی، نارنجی، مشکی، قرمز و طوسی تولید می کند. این برند بچ کوردهایی در متراژهای مختلف و بدون شیلد تولید می کند.

  • Belden: 

پچ کورد شبکه چیست

این برند نیز همانند امپ عمل کرده و پچ کوردهایی در رنگ های مختلف، متراژهای مختلف و بدون شیلد تولید می کند.

 

کابل شبکه UTP یا SFTP:

پچ کورد چیست

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که از میان پچ کوردهای مختلف کدام یک را انتخاب کنیم. پچ کوردهای UTP و SFTP دو نوع پر کاربرد بوده که شما می توانید از میان این دو پچ کورد شبکه مناسب خود را انتخاب نمایید. کابل های SFTP به دلیل ساختاری که دارند برای محیط های صنعتی با مقادیر زیاد تداخل الکترومغناطیسی، مانند کارخانه هایی با تجهیزات الکترونیکی بزرگ مناسب می باشند. در حالیکه کابل های UTP کابل هایی هستند بدون شیلد و فویل، شما می‌توانید این نوع کابل ها را در مکانهایی استفاده نمائید که کابل های برق از کنار آنها عبور نکرده باشند.

لازم به ذکر است که این کابل ها رایج‌ترین کابل‌هایی هستند که برای اتصالات اترنت استفاده می‌شوند و مزایای زیادی دارند. پس یکی از مواردی که حتما باید به آن دقت کنید این است که آیا کابل شما در مجاورت کابل برق قرار می گیرد یا خیر اگر جواب بله است حتما باید از کابل های SFTP استفاده نمایید.

 

قیمت پچ کورد شبکه:

عواملی مختلفی در قیمت پچ کوردهای شبکه تاثیر گذار هستند که در این میان می توان به نوع پچ کورد، جنس روکش، متراژ و همچنین برند سازنده اشاره کرد.

 

خرید پچ کورد مناسب:

آگاهی از کلیه موارد گفته شده می تواند شما را در خرید پچ کورد مناسب یاری نماید. حال یک سری نکات مهم دیگه در رابطه با خرید پچ کورد در زیر برای شما بیان شده است:

  • همخوانی سایر اجزای شبکه با پچ کورد ( مثلا اگر پچ پنل و یا کیستون شما دارای استاندار Cat6 است پس حتما باید پچ کورد Cat6 خریداری نمایید.
  • خرید پچ کورد با متراژ مورد نیاز
  • انتخاب یک رنگ در پچ کورد های ارتباطی یک منبع زیرا این کار شما را در شناسایی ارتباطات و حتی رفع مشکل می تواند یاری نماید.

شما می توانید جهت خرید پچ کورد مورد نیاز خود از طریق سایت مسترشبکه و یا شماره تماس 62913-021 از طریق کارشناسان فروش انجام دهید. لازم به ذکر است تیم کارشناسی مسترشبکه می تواند شما را در انتخاب نوع و متراژ مورد نیاز یاری نماید.

منبع : پچ کورد چيست



:: بازدید از این مطلب : 618
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 31 ارديبهشت 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهشید افخمی

Error Detection چیست

Error Detection چیست؟

هنگامی که داده ها از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می شود، سیستم تضمین نمی کند که داده های دریافت شده توسط دستگاه، با داده های ارسال شده توسط دستگاه دیگر یکسان باشد یا خیر. خطا یا ارور، وضعیتی است که پیام دریافت شده در سمت گیرنده با پیام ارسال شده یکسان نیست.

 

آشنایی با انواع خطا:

 

Error Detection چیستانواع خطا

 

خطاها را می توان به دو دسته طبقه بندی کرد:

ـ Single-Bit Error

ـ Burst Error

 

Single-Bit Error یا خطای تک بیتی چیست؟

تنها یک بیت از یک واحد داده معین از 1 به 0 یا از 0 به 1 تغییر می کند.

 

Error Detection چیستSingle-Bit Error یا خطای تک بیتی

 

 

در شکل بالا پیام ارسال شده به صورت تک بیتی خراب شده است یعنی 0 بیت به 1 تبدیل شده است. در انتقال داده سریال به احتمال زیاد ظاهر نمی شود. به عنوان مثال، Sender داده ها را با سرعت 10 مگابیت در ثانیه ارسال می کند، به این معنی که بیت فقط 1ثانیه دوام می آورد و برای اینکه خطای تک بیتی رخ دهد، نویز باید بیش از 1ثانیه باشد. Single-Bit Error عمدتاً در انتقال داده موازی رخ می دهد. به عنوان مثال، اگر از هشت سیم برای ارسال هشت بیت از یک بایت استفاده شود، اگر یکی از سیم ها نویز داشته باشد، یک بیت در هر بایت خراب می شود.

 

Burst Error یا خطای انفجار چیست؟

دو یا چند بیت از 0 به 1 تغییر می کنند یا از 1 به 0 به عنوان Burst Error شناخته می شود. این خطا از اولین بیت خراب تا آخرین بیت خراب تعیین می شود.

 

Error Detection چیستBurst Error یا خطای انفجار

 

 

مدت زمان نویز در Burst Error بیشتر از مدت زمان نویز در Single-Bit است.خطاهای Burst  به احتمال زیاد در انتقال داده سریال رخ می دهد. تعداد بیت های تحت تأثیر به مدت زمان نویز و سرعت داده بستگی دارد.

 

تکنیک های تشخیص خطا:

محبوب ترین تکنیک های تشخیص خطا عبارتند از:

  1. Single parity check
  2. Two-dimensional parity check
  3. Checksum
  4. Cyclic redundancy check

 

بررسی Single parity check:

  • مکانیزمی ساده و ارزان برای تشخیص خطاها است.
  • در این تکنیک، یک بیت اضافی به عنوان parity بیت نیز شناخته می شود که در انتهای واحد داده اضافه می شود تا تعداد 1 ها زوج شود. بنابراین، تعداد کل بیت های ارسالی 9 بیت خواهد بود.
  • اگر تعداد بیت های 1 فرد باشد، parity بیت 1 اضافه می شود و اگر تعداد بیت های 1 زوج باشد، parity بیت 0 در انتهای واحد داده اضافه می شود.
  • در سمت Receiver، parity بیت از بیت های داده دریافتی محاسبه شده و با parity بیت دریافتی مقایسه می شود.
  • این تکنیک تعداد کل 1 های زوج را تولید می کند، بنابراین به عنوان even-parity checking نیز شناخته می شود.

 

Error Detection چیستمکانیزم Single parity check

 

معایب Single parity check:

  • فقط می تواند خطاهای تک بیتی را شناسایی کند که بسیار نادر هستند.
  • اگر دو بیت با هم عوض شوند، نمی تواند خطاها را تشخیص دهد.

 

Error Detection چیستمعایب Single parity check

 

 

بررسی Two-dimensional parity check:

عملکرد را می توان با استفاده از Two-dimensional parity check که داده ها را در قالب یک جدول سازماندهی می کند، بهبود بخشید. بیت های parity check برای هر ردیف محاسبه می شود که معادل Single parity check است. در اینجا، یک بلوک از بیت ها به ردیف ها تقسیم می شود و ردیف بیت های اضافی به کل بلوک اضافه می شود. در سمت Receiver ،parity بیت ها با بیت های محاسبه شده از داده های دریافتی مقایسه می شوند.

 

Error Detection چیستمکانیزم Two-dimensional parity check

 

معایب Two-dimensional parity check:

  • اگر دو بیت در یک واحد داده خراب شده و دو بیت دقیقاً در موقعیت مشابه در واحد داده دیگر نیز خراب شده باشند، 2D parity check قادر به تشخیص خطا نخواهد بود.
  • در برخی موارد نمی توان از این تکنیک برای شناسایی خطاهای 4 بیتی یا بیشتر استفاده کرد.

 

بررسی Checksum:

Checksum یک تکنیک تشخیص خطا بر اساس مفهوم افزونگی است.

به دو بخش تقسیم می شود:

ـ Checksum Generator:

یک Checksum در سمت ارسال (Sender) ایجاد می شود Generator Checksum  داده ها را به بخش های مساوی از هر کدام از n بیت تقسیم می کند و همه این بخش ها با استفاده از محاسبات متمم با هم جمع می شوند. مجموع تکمیل شده و به داده های اصلی که به عنوان فیلد Checksum  شناخته می شود، اضافه می شود. داده های توسعه یافته در سراسر شبکه منتقل می شود.

فرض کنید L مجموع کل بخش‌های داده‌ها باشد، آنگاه جمع کنترلی L خواهد بود

  1. Receiver مراحل داده شده را دنبال می کند:
  2. واحد بلوک به k بخش و هر یک از n بیت تقسیم می شود.
  3. تمام بخش‌های k با استفاده از متمم برای بدست آوردن مجموع با هم جمع می‌شوند.
  4. مجموع تکمیل می شود و به فیلد checksum تبدیل می شود.
  5. داده های اصلی و فیلد checksum  در سراسر شبکه ارسال می شود.

ـ Checksum Checker:

یک Checksum در سمت دریافت کننده تأیید می شود. گیرنده، داده های دریافتی را به بخش های مساوی از n بیت تقسیم می کند و همه این بخش ها با هم جمع می شوند و سپس این مجموع تکمیل می شود. اگر متمم جمع صفر باشد، داده ها پذیرفته می شوند در غیر این صورت داده ها رد می شوند.

  1. گیرنده (Receiver) مراحل داده شده را دنبال می کند:
  2. واحد بلوک به k بخش و هر یک از n بیت تقسیم می شود.
  3. تمام بخش‌های k با استفاده از الگوریتم متمم برای بدست آوردن مجموع با هم جمع می‌شوند.
  4. جمع تکمیل می شود.
  5. اگر حاصل جمع صفر باشد، داده ها پذیرفته می شوند در غیر این صورت داده ها دور ریخته می شوند.

 

بررسی Cyclic redundancy check (CRC):

CRC یک تکنیک خطای افزونگی است که برای تعیین خطا استفاده می شود.

مراحل زیر در CRC برای تشخیص خطا استفاده می شود:

  • در تکنیک CRC، رشته‌ای از0ها بهn  واحد داده اضافه می‌شود و این n عدد کمتر از تعداد بیت‌های یک عدد از پیش تعیین‌شده است که به عنوان تقسیم شناخته می‌شود که n+1 بیت است.
  • ثانیاً، داده‌های جدید توسعه ‌یافته توسط یک مقسوم ‌کننده با استفاده از فرآیندی به نام تقسیم باینری تقسیم می‌شوند. باقیمانده تولید شده از این تقسیم به عنوان باقیمانده CRC  شناخته می شود.
  • ثالثاً، باقیمانده CRC جایگزین 0های اضافه شده در انتهای داده های اصلی می شود. این واحد تازه تولید شده به Receiver ارسال می شود.
  • گیرنده داده ها را به دنبال باقیمانده CRC دریافت می کند. گیرنده کل این واحد را به عنوان یک واحد در نظر می گیرد و با همان مقسوم کننده ای تقسیم می شود که برای یافتن باقیمانده CRC استفاده شد.

اگر حاصل این تقسیم صفر باشد به این معنی است که خطا ندارد و داده پذیرفته می شود.

اگر حاصل این تقسیم صفر نباشد به این معنی است که داده ها دارای خطا است. بنابراین، داده ها دور ریخته می شوند.

 

Error Detection چیستتکنیک CRC

 

بیایید این مفهوم را از طریق یک مثال درک کنیم:

فرض کنید داده اصلی 11100 و مقسوم علیه 1001 باشد.

CRC Generator:

  • یک Generator CRC از یک تقسیم modulo-2 استفاده می کند. اولاً، سه صفر در انتهای داده ها اضافه می شود زیرا طول مقسوم علیه 4 است و می دانیم که طول رشته 0هایی که باید اضافه شود همیشه کمتر از طول مقسوم علیه است.
  • اکنون رشته به 11100000 تبدیل می شود و رشته حاصل، بر مقسوم علیه 1001 تقسیم می شود.
  • باقیمانده تولید شده از تقسیم باینری، به عنوان باقیمانده CRC شناخته می شود. مقدار تولید شده باقیمانده CRC 111 است.
  • باقیمانده CRC جایگزین رشته 0 های اضافه شده در انتهای واحد داده می شود و رشته نهایی 11100111 خواهد بود که در سراسر شبکه ارسال می شود.

 

Error Detection چیستCRC Generator

 

CRC Checker:

  • عملکرد CRC Checker مشابه Generator CRC است.
  • هنگامی که رشته 11100111 در سمت Receiver، دریافت می شود، چک کننده CRC تقسیم modulo-2 را انجام می دهد.
  • یک رشته با همان مقسوم‌ کننده تقسیم می‌شود، یعنی 1001.
  • در این حالت، CRC Checker باقیمانده صفر را تولید می کند. بنابراین داده ها پذیرفته می شوند.

 

 

Error Detection چیست

CRC Checker

 

منبع : Error Detection 

 



:: بازدید از این مطلب : 561
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 ارديبهشت 1401 | نظرات ()